Prijavi problem

Настани

22.07.2016 |

Во Општина Илинден интензивно се градат повеќе капитални објекти

Градоначаликот на Општина Илинден, Жика Стојановски заедно со соработниците изврши обиколка на повеќе локации во Општината каде што се во тек интензивни градежни работи, во рамките на реализацијата на поголем број капитални проекти.

21.07.2016 |

Од почетокот на годината исчистени 30 километри од каналската мрежа

Општина Илинден во координација со Водостопанство „Скопско Поле” и ЈКП „Илинден” од почетокот на годината досега изврши машинско и рачно чистење на вкупно 30 километри од каналската мрежа што се наоѓа на нејзина територија.

21.07.2016 |

По повод Денот на Општината 50 крводарители ја даруваа драгоцената течност

По повод одбележувањето на националниот празник на македонскиот народ, патрониот празник на Општина Илинден "Илинден 2-ри Август“ и 20. годишниот јубилеј од постоењето на Општината, во Домот на култура „Илинден“ се одржа традиционална крводарителска акција во која 50 хумани луѓе ја даруваа драгоцената течност што живот значи.

20.07.2016 |

Крводарителска акција по повод Денот на Општината

По повод одбележувањето на националниот празник на македонскиот народ, патрониот празник на Општина Илинден "Илинден 2-ри Август“ и 20. годишниот јубилеј од постоењето на Општината, во Домот на култура „Илинден“ на 21.07.2016 година (четврток) од 9:00 до 14:00 часот ќе се одржи крводарителска акција.

19.07.2016 |

Спортски викенд Илинден 2016 „Ние навиваме за Македонија“

Во рамките на одбележувањето на националниот празник на македонскиот народ, патрониот празник на Општина Илинден "Илинден 2-ри Август“ и 20. годишниот јубилеј од постоењето на Општината на 23 јули (сабота) и 24 јули (недела) 2016 година, под мотото „Ние навиваме за Македонија“ по 8-ми пат ќе се одржи традиционалниот Спортски викенд „Илинден 2016“, на кој ќе учествуваат над 600 спортисти кои ќе се натпреваруваат во повеќе спортови: велосипедизам, шах, кошарка, тенис, атлетика и фудбал.

11.07.2016 |

Отворен Дом за стари лица во Кадино

Во населено место Кадино, во Општина Илинден почна со работа нов дом за стари лица „Руски“. Во новиот дом ќе можат да се згрижат 30-тина лица, а сопствениците за почеток најавуваат дека во домот ќе бидат вработени 10-тина лица.

07.07.2016 |

Во Домот на култура „Илинден“ отворана изложба на Владимир Темков

Во Домот на култура „Илинден”, во присуство на голем број љубители на уметноста беше отворена изложба на еминентниот ликовен уметник, Владимир Темков. Изложбата ја отвори академскиот сликар Новица Трајковски, а за значењето на творештвото на Темков зборуваше писателот Ефтим Клетников.

28.06.2016 |

Во Домот на култура „Илинден“ промовирана книгата „Вистинска љубов”, од Антун Циримотиќ

Во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден беше промовирана книгата „Вистинска љубов”, oд монсињор Антун Циримотиќ. Книгата ја промивираше познатата поетеса Љерка Тот Наумова, а извадоци интерпретираа чесната сестра Наталија Стојанова и дипломираниот теолог, Спасе Спасов.

28.06.2016 |

Нова инвестиција во Општина Илинден- нови 80 слободни работни места

Нова инвестиција во Општина Илинден- нови 80 слободни работни места: „Еко Клуб“ почна да го гради првиот логистички центар за унгарски производи во Македонија.

22.06.2016 |

Потпишан меморандум за соработка за формирање на Деловен клуб во Општина Илинден

Општина Илинден и Сојузот на Стопански Комори на Македонија потпишаа Меморандум за соработка за формирање на Деловен клуб во Општината.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Водици 2017 во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013