Prijavi problem

Настани

18.10.2016 |

Се одржа Втората работилница за изработка на „Стратегија за интегриран развој на Општина Илинден за периодот 2017-2021 година“

Во конференциската сала на Домот на култура „Илинден“ се одржа Втората работилница во рамките на реализацијата на проектот за изработка на „Стратегија за интегриран развој на Општина Илинден за периодот 2017-2021 година“, што Општината ја изработува во соработка на ОБСЕ-Мисијата во Скопје, на која воведен збор имаше градоначалникот Жика Стојановски.

12.10.2016 |

Изградба на 4 нови пешачки мостови

Општина Илинден продолжи со реализација на капиталниот проект „Изградба и санација на 10 мостови“, во рамките на кој почнаа да се градат 4 нови пешачки мостови. Мостовите со должина од 14 метри и широчина од 3 метри се градат над Главниот отворен одводен канал, и тоа два моста во населба Илинден (едниот ги поврзува ул. „9“ и ул „8“, а другиот ул.„535“ со ул.„500“) и два во н.м. Марино (со едниот се поврзува ул.„534“ со ул. „532“, а со вториот локалитетот Спортски центар се поврзува со ул.„531“).

03.10.2016 |

Есенска дератизација

Согласно Програмата за спроведување на општи мерки за заштита на населението од заразни болести на подрачјето на Општина Илинден за 2016 година, Oпштина Илинден во координација со екипите на ЈЗУ Центар за јавно здравје-Скопје, ја изврши редовната есенска дератизација за уништување на глодарите.

03.10.2016 |

Македонија без отпад

И оваа година општина Илинден активно се вклучи во големата еколошка акција ,,Македонија без отпад‘‘ на ден 01.10.2016 година во која без влкучени 3 специјални возила за транспорт на отпад, 1 камион за утовар на отпад, 1 машина ровокопач, 1 машина грејдер, вработени во ЈКП Илинден и вработени во општинската администрација.

29.09.2016 |

Општина Илинден изготвува „Стратегија за интегриран развој за периодот 2017-2021 година“

Општина Илинден во соработка со ОБСЕ-Мисијата во Скопје, отпочна со активности за реализација на проектот за изработка на „Стратегија за интегриран развој на Општина Илинден за периодот 2017-2021 година“.

15.09.2016 |

Објавен новиот двоброј на општинскиот информатор „Илинден“

Објавен новиот двоброј на општинскиот информатор „Илинден“.

09.09.2016 |

Изградба на мост во Мралино

Во рамките на реализацијата на Проектот „Изградба и санација на 10 мостови“, на влезот во населено место Мралино, на улица „1“, во тек е изградба на армирано бетонски плочест мост со должина од 8 метри и широчина од исто така, 8 метри. Коловозот ќе бид широк 6 метри, а од двете страни на коловозот ќе бидат изградени тротоари со широчина од по  еден метар.

05.09.2016 |

Учениците од Општина Илинден изработуваа македонски знамиња по повод Денот на независноста

Стотици македонски знамиња, дело на учениците од Општина Илинден го украсија изложбениот простор во Домот на култура „Илинден“.

02.09.2016 |

Градинката „Гоце Делчев“ подготвена ги прими дечињата

Со создадени услови за згрижување на 400 дечиња градинката „Гоце Делчев“ ја почна новата воспитна година. Со изградбата на новиот дел и проширувањето на капацитетот на градинката Општина Илинден им излезе во пресрет на потребите на граѓаните, создавајќи услови за просперитетна иднина на населението и заедницата.

23.08.2016 |

Се чисти коритото на Сува Река

Во рамките на резлизацијата на Програмата за чистење на реки и речни корита на територијата на Општина Илинден во тек е чистење на дел од коритото на Сува Река што минува низ населените места Дељадровци, Текија и Миладиновци во должина од 5.000 метри.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Водици 2017 во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013