Prijavi problem

Известувања

Известување за „Ден на дрвото“

Почитувани, Ве известуваме дека на ден 02.12.2015 година (среда) ќе се одржи шеснаесетата акција „Ден на дрвото- засади ја својата иднина!“ под мото „Засади успех!“.

Известување за неправилно паркирање на возила

Со цел да се овозможи безбеден и непречен сообраќај на подрачјето на општина Илинден и да осигура безбедноста на пешаците Одделението за инспекциски надзор при Општина Илинден започна со поставување на блокатори на тркалата на возилата  кои се неправилно паркирани и  преставуваат непосредна опасност за учесниците во сообраќајот а пред се децата.

ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ СО ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ

Почитувани граѓани,
Ве известуваме дека на ден 25.11.2015г (среда) со почеток 18.00 ч во Домот на културата во н.м.Кадино ке се одржи трибина „ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ СО ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ“.

Известување за Пуштањето во употреба на стопански објект на компанијата „Гранд фудс корпорејшан“ во Општина Илниден

Почитувани,

Ве известуваме дека на ден 25.11.2015 година (среда) со почеток во 11 часот во локалната економска зона Марино-Кадино во Општина Илинден, ќе се пушти во употреба новиот стопански објект на компанијата „Гранд фудс корпорејшан“, со што се продолжува интензивиниот локален економски развој и создавање на услови за отворање на нови работни места во Општина Илинден.

Известување за измена на режим на сообраќат по улица „2“ во нас. Илинден на 06.10.2015 година

На ден  06.10.2015 година (вторник) ќе почнат градежни работи за санација на железничкиот премин на влезот во населба Илинден (место викано Плац). Во периодот од 08:00 часот наутро па се до завршувањето на работите сообраќајот ќе биде пренасочен по автопатот (А2) преку клучката кај хотел „Бест вестерн Белви“ и по клучката кај „Макпетрол“, со вообичаен режим на сообраќај.

Во сабота 3-ти октомври „Македонија без отпад 2015“

Во сабота, 3-ти октомври 2015 година, Општина Илинден ќе се вклучи во големата еколошка акција „Македонија без отпад“ која што ќе се реализира на територијата на целата држава, со цел да се исчисти отпадот што се наоѓа на несоодветни места и да се подигне свеста кај граѓаните за правилно управување со отпадот.

Претставници на Катастарот во Општина Илинден

На 29.09.2015 година (вторник) во периодот од 09:00 до 17:00 часот во просториите на Општина Илинден ќе престојуваат претставници на Катастарот. Сите заинтересирани граѓани кои што имаат проблеми од областа на катастарот ќе можат да се сретнат со стручните служби на Катастарот и да ги изнесат своите конкретни проблеми, како и да се информираат за одредени постапки.

Шеста форумска сесија од Програмата „Форуми во заедницата“ - Буџетски форум во Општина Илинден

Се известуваат граѓаните на Општина Илинден дека на ден 24.09.2015 (четврток) со почеток во 17.00 часот во средното општинско стручно училиште „Илинден“ ќе се одржи Шестата форумска сесија од Програмата „Форуми во заедницата“ - Буџетски форум во Општина Илинден.

ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ СО ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД ОПШТИНА ИЛИНДЕН

Почитувани граѓани,

Во насока на отворена и транспарентна комуникација, а со цел излегување во пресрет на потребите на граѓаните од надлежност на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Агенцијата за финансиска подршка и Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството Ве информираме дека на ден 23.08.2015г  (Недела) со почеток  19.00 ч во Домот на културата во с.Кадино ке се одржи трибина „ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ СО ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ“.

Известување - Прскање против комарци

Се известуваат граѓаните на Општина Илинден дека  на ден 24 август (понеделник) од 22:30 часот ќе се изврши 3-то терестичко прскање против комарци.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Водици 2017 во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013