Prijavi problem

Известувања

Јавна презентација и анкета

Врз основа на член 22 од Законот за локална самоуправа (Сл.Весник на РМ бр.5/2002) и 51 став 10 а во врска со член 35 од Закон за просторно и урбанистичко планирање („Службен весник на Република Македонија“ бр. 199/2014, 44/2015, 193/2015 и 31/2016), Градоначалникот на општина Илинден го дава следното соопштение

Јавна презентација и јавна анкета

Врз основа на член 22 од Законот за локална самоуправа (Сл.Весник на РМ бр.5/2002) и 51 став 10 а во врска со член 35 од Закон за просторно и урбанистичко планирање („Службен весник на Република Македонија“ бр. 199/2014, 44/2015, 193/2015 и 31/2016), Градоначалникот на општина Илинден го дава следното

„ОТВОРЕНИ ДЕНOВИ“ НА СОСУ „ИЛИНДЕН“

СРЕДНОТО ОПШТИНСКО СТРУЧНО УЧИЛИШТЕ „ИЛИНДЕН“- населба Илинден на ден 16.04.2016 (сабота) од 09.00-13.00 часот, ќе организира „Отворен ден“ и ќе ги отвори своите врати за сите родители и заинтересирани ученици...

Стратешки план за Локален економски развој нацрт верзија

Почитувани граѓани,

во прилог Ви е доставена нацрт стратешкиот план за Локален економски развој на општина Илинден за периодото од 2012 до 2016 година.

Соопштение за јавна презентација и јавна анкета

Врз основа на член 22 од Законот за локална самоуправа (Сл.Весник на РМ бр.5/2002) и 51 став 10 а во врска со член 35 од Закон за просторно и урбанистичко планирање („Службен весник на Република Македонија“ бр. 199/2014, 44/2015, 193/2015 и 31/2016), Градоначалникот на општина Илинден го дава следното

Изложба на фотографии на Каролина Мицевска, во Домот на култура „Илинден“

На 31.03.2016  година (четврток) со почеток во 13:00 часот, во Домот на култура „Илинден“ ќе биде отворена изложба на фотографии на новинарката Каролина Мицевска. 

Пуштен во употреба Пензионерски клуб во Бујковци

Во населено место Бујковци, во присуство на поголем број пензионери беше пуштен во употреба петтиот пензионерски клуб во Општина Илинден. На отворањето на Клубот што се наоѓа во просториите на Домот на култура „Бујковци“, присуствуваа градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски, претседателот на Сојузот на здруженијата на пензионери на Македонија, Драги Агировски, претседателот на Извршниот одбор на Здружението на пензионери Илинден, Благоје Атанасовски и претседателката на огранокот на Здружението Бујковци, Ротка Петровска.

Отворен ден со Катастарот во Општина Илинден

На 04.03.2016 година (петок) од 09:00 до 15:00 часот во Домот на култура „Илинден“ во нас. Илинден ќе се одржи Отворен ден со Катастарот.

Крводарителска акција во Домот на култура „Илинден“

На 26.02.2015 година (петок) Општина Илинден во соработка со Црвениот крст на Република Македонија организира крводарителска акција, која што во периодот од 09:00 до 14:00 часот ќе се одржи во Домот на култура „Илинден“, во нас. Илинден.

Во Општина Илинден ќе се градат приватна градинка и основно училиште

Во Општина Илинден ќе почне да се гради приватна детска градинка и приватно основно училиште. На електронско јавно наддавање, фирмата „Изворче-Монтесори“ даде најдобра понуда и стана сопственик на градежна парцела  во Општина Илинден од 10.400 метри, на која ќе гради градинка и основно училиште. 

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Водици 2017 во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013