Prijavi problem

Известувања

ПОСТАВУВАЊЕ КАМЕН ТЕМЕЛНИК НА ВТОРИОТ СЕГМЕНТ ОД ФЕКАЛНАТА КАНАЛИЗАЦИЈА

 Почитувани граѓани,

Ве известуваме дека на ден 30.09.2009 година (среда) со почеток во 11 часот во населеното место Илинден (кај фудбалското игралиште) ќе се изврши поставување на камен темелник на вториот сегмент од фекалната канализација за прифаќање и третман на отпадни води.

Свеченото поставување на камен темелникот на фекалната канализација ќе го извршат Министерот за Транспорт и Врски г-дин. Миле Јанакиевски и Градоначалникот на Општина Илинден г-дин.Жика Стојановски.

По тој повод Ве покануваме да присуствувате на овој свечен чин со што сите заедно ќе го одбележиме почетокот на изградбата на вториот сегмент од фекалната канализација. 

За подетални информации на контакт телефон: 02/2571703 и 02/2571704, или на веб страницата www.ilinden.gov.mk.

 

ДЕНЕС! Свечено пуштање на помошно игралиште

 Ве известуваме дека на ден 25.09.2009 година (петок) со почеток во 12.00 часот во населеното место Марино ќе се изврши пуштање во употреба на помошното фудбалско игралиште.

Свеченото пуштање во употреба на фудбалско игралиште ќе го извршат Претседателот на Владата на Р.Македонија  г-дин.Никола Груевски, Директорот на Агенцијата за Млади и Спорт г-дин.Драган Ѓурчевски и Градоначалникот на Општина Илинден г-дин.Жика Стојановски.

По тој повод Ве покануваме да присуствувате на овој свечен чин со што сите заедно ќе го одбележиме свеченото пушатње во употреба на помошното фудбалско игралиште. 

За подетални информации на контакт телефон: 02/2571703 и 02/2571704, или на веб страницата www.ilinden.gov.mk.

Отворен Ден на Општина Илинден

 Почнувајќи од 25. Септември 2009 година, секој Петок со почеток од 13 до 17 часот во просториите на административната зграда на Општина Илинден ќе се организира средба на граѓаните со Градоначалникот Жика Стојановски. 

Општински информатори за превзимање во PDF формат

Општина Илинден од Јули 2009 година издава периоден „Општински Информатор“.

 

ПОКАНА ПО ПОВОД ПУШТАЊЕ ВО УПОТРЕБА НА ПРВИОТ СЕГМЕНТ ОД ФЕКАЛНАТА КАНАЛИЗАЦИЈА ВО ОПШТИНА ИЛИНДЕН

Почитувани граѓани,
Ве известуваме дека на ден 01.08.2009 година (сабота) со почеток во 11 часот во населеното место Марино ќе се изврши пуштање во употреба на првиот сегмент од фекалната канализација за прифаќање и третман на отпадни води.

Организиран бесплатен автобуски превоз - Ден на Општината

Известување за организиран бесплатниот автобуски превоз по повод денот на Општина Илинден "Илинден 2-ри Август"

Нови e-mail адреси!

Нови e-mail адреси!

Поставени детски играчки во населено место Мршевци

Општина Илинден  продолжи со активностите за уредување на просторот во склоп на подрачното основно училиште "Браќа Миладиновци" во населеното место Мршевци...

Aнгажирани 30 невработени лица во Општина Илинден

Општина Илинден ангажираше 30 невработени лица од Агенцијата за вработување со што активно се вклучи во Проектот на Владата на Република Македонија за вработување евидентирани невработени лица...

САНАЦИЈА И РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ВЛЕЗНИТЕ ЛОКАЛНИ ПАТИШТА ВО ОПШТИНА ИЛИНДЕН

Општина Илинден согласно Програмата за санација и реконструкција на локалните патишта, продолжува со градежните работи за надградба и асфалтирање на патната инфраструктура на територија на Општината...

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013