Prijavi problem

Известувања

Усвоен Етички кодекс за локални функционири

 Општина Илинден на својата 9 (девета) Седница на Советот на Општината го усвои Етичкиот кодекс на локални функционери.

 

Бесплатни курсеви по странски јазици,гитара, уметност, модерен балет и фолклор

  Општинскиот Културен Едукативен Центар ИЛИНДЕН, кој е формиран од страна на Општина Илинден континуирано веќе петта година по ред успешно продолжува да го реализира проектот ,,Беспалтни курсеви по странски јазик, музика и уметност“ за учениците од IV до IX одделение во трите основни училишта во Општина Илинден ,,Гоце Делчев“, ,,Ристо Крле“ и ,, Браќа Миладиновци“ во учебна 2009/10 година.

 

Дневен ред на Деветта седница на Совет на Општина Илинден

 Деветта седница на Советот на Општина Илинден на ден 08.10.2009 година. 

Безплатен преглед за земјоделци

Безплатен преглед за утврдување на здравстената состојба и работната способност на земјоделците.

ПОСТАВУВАЊЕ КАМЕН ТЕМЕЛНИК НА ВТОРИОТ СЕГМЕНТ ОД ФЕКАЛНАТА КАНАЛИЗАЦИЈА

 Почитувани граѓани,

Ве известуваме дека на ден 30.09.2009 година (среда) со почеток во 11 часот во населеното место Илинден (кај фудбалското игралиште) ќе се изврши поставување на камен темелник на вториот сегмент од фекалната канализација за прифаќање и третман на отпадни води.

Свеченото поставување на камен темелникот на фекалната канализација ќе го извршат Министерот за Транспорт и Врски г-дин. Миле Јанакиевски и Градоначалникот на Општина Илинден г-дин.Жика Стојановски.

По тој повод Ве покануваме да присуствувате на овој свечен чин со што сите заедно ќе го одбележиме почетокот на изградбата на вториот сегмент од фекалната канализација. 

За подетални информации на контакт телефон: 02/2571703 и 02/2571704, или на веб страницата www.ilinden.gov.mk.

 

ДЕНЕС! Свечено пуштање на помошно игралиште

 Ве известуваме дека на ден 25.09.2009 година (петок) со почеток во 12.00 часот во населеното место Марино ќе се изврши пуштање во употреба на помошното фудбалско игралиште.

Свеченото пуштање во употреба на фудбалско игралиште ќе го извршат Претседателот на Владата на Р.Македонија  г-дин.Никола Груевски, Директорот на Агенцијата за Млади и Спорт г-дин.Драган Ѓурчевски и Градоначалникот на Општина Илинден г-дин.Жика Стојановски.

По тој повод Ве покануваме да присуствувате на овој свечен чин со што сите заедно ќе го одбележиме свеченото пушатње во употреба на помошното фудбалско игралиште. 

За подетални информации на контакт телефон: 02/2571703 и 02/2571704, или на веб страницата www.ilinden.gov.mk.

Отворен Ден на Општина Илинден

 Почнувајќи од 25. Септември 2009 година, секој Петок со почеток од 13 до 17 часот во просториите на административната зграда на Општина Илинден ќе се организира средба на граѓаните со Градоначалникот Жика Стојановски. 

Општински информатори за превзимање во PDF формат

Општина Илинден од Јули 2009 година издава периоден „Општински Информатор“.

 

ПОКАНА ПО ПОВОД ПУШТАЊЕ ВО УПОТРЕБА НА ПРВИОТ СЕГМЕНТ ОД ФЕКАЛНАТА КАНАЛИЗАЦИЈА ВО ОПШТИНА ИЛИНДЕН

Почитувани граѓани,
Ве известуваме дека на ден 01.08.2009 година (сабота) со почеток во 11 часот во населеното место Марино ќе се изврши пуштање во употреба на првиот сегмент од фекалната канализација за прифаќање и третман на отпадни води.

Организиран бесплатен автобуски превоз - Ден на Општината

Известување за организиран бесплатниот автобуски превоз по повод денот на Општина Илинден "Илинден 2-ри Август"

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Со концертот на групата NEXT TIME - одбележан денот на општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013