Prijavi problem

Известувања

Покана за учество во акцијата “Ден на дрвото-засади ја својата иднина“

 На 31 март (четврток) на територијата на целата држава ќе се реализира традиционалната акција  за пошумување “Ден на дрвото-засади ја својата иднина“. Општина Илинден и годинава, како и во изминатите години, активно се вклучува во подготовките и координациите на активностите поврзани со оваа акција која што веќе станува заштитен знак на Република Македонија во светот.

Поддршка на акцијата “Час за планетата земја“-еден час да ги исклучиме светилките

 Општина Илинден ја поддржува глобалната акција  “Час за планетата земја“, која што оваа година се организира под мотото “Изгасни ја светилката - покажи ја поддршката“.

Акцијата за спас на планетата Земја ќе се одржи на 26.3.2011 година (сабота), од 20:30 до 21:30 часот, кога сите заедно треба да ги исклучиме светилките еден час и на тој начин како граѓани на планената Земја да ја докажеме нашата солидарност во борбата против климатските промени.

Благодарници за крводарителите од Општина Илинден

 По повод Денот на крводарителите и Денот на Црвениот крст, градоначалникот на Општина Илинден и Црвениот крст организираа свечен прием за крводарителите од Општина Илинден.

Акција за расчистување на Општината по повод Деновите на пролетта

 Во рамките на манифестацијата Денови на пролетта-денови на екологијата што традиционално секоја година се одржува на почетокот на пролетта, Општина Илинден на 19 март (сабота), организира акција за чистење на Општината, поради што ги повикува граѓаните да земат активно учество и да дадат свој придонес во зачувувањето на здравата животна средина.

Извештај за работата и економијата на Општина Илинден во 2010 година

Ви го пренесуваме Извештајот за работата и економијата на Општина Илинден во 2010 година, со него сакаме да Ви дадеме отчет за нашето работење, за реализацијата на приходите и трошењето на парите од даночните обврзници. Јакнењето и поддршката на процесите на јавни и транспарентно работење, информирање и обезбедување пристап на граѓаните во одлучувањето, претставуваат наша трајна определба во создавањето на ефикасна, ефективна и транспарентна локална самоуправа, во согласност со очекувањата и потребите на граѓаните.

Благодарници за крводарителите од Општина Илинден

 По повод Денот на крводарителите и Денот на Црвениот крст, градоначалникот на Општина Илинден и Црвениот крст организираат свечен прием за крводарителите од Општина Илинден, што ќе се одржи на 17 март (четврток) со почеток во 18 часот.

Објавен новиот број на општинскиот информатор „Илинден“

 Општина Илинден со чест го објавува деветиот број на општинскиот информатор „Илинден“.

 Главни теми:

  • Предаден во употреба патот Ајватовци Мршевци
  • Почна изградбата на Домот на културата
  • Саниран земјоделски пат во Кадино
  • Блокатори за непрописно паркираните возила
  • и друго...

Трибини за Закон за постапување со бесправно изградени објекти

 На 15 и 16 март Oпштина Илинден почнува со одржување на  трибини со цел поблиско информирање на граѓаните за процесот што се спроведува  согласно  Законот за постапување со бесправно изградени објекти. 

Јавна расправа за Проектот за изградба на дренажен канал во населеното место Бујковци

 На 16.03.2011 година (среда) со почеток во 15:00 часот, во салата за состаноци на Општина Илинден ќе се одржи јавна расправа по повод изработениот Основен проект за изградба на дренажен канал за зафаќање на површинските води и регулирање на нивото на подземните води во населеното место Бујковци.

Наскоро прва соларна централа во Општина Илинден

Општина Илинден наскоро ќе ја добие првата соларна централа со снага од 1 МW. Овој проект Општината ќе го реализира со Алтернатив Енерџи-М, фирмата што ќе ја гради централата, а која е дел од германската BLUNERGY AG, една од фирмите лидери на полето на обновливите извори на енергија.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013