Prijavi problem

Известувања

Покана за учество во традиционалната манифестација „Подари книга за велигденксо јајце-симбол на Воскресение Христово“

Општина Илинден, традиционалнo по петти јубилеен пат ќе ја организира единствената од ваков вид Манифестација под мото „Подари книга за Велигденско јајце - симбол на Воскресение Христово

Јавна презентација и јавна анкета по Локална урбанистичка планска документација вон населено место за КП бр.54/2 место викано Турски гробишта КО Миладиновци, Oпштина Илинден

 Се известуваат граѓаните и правните лица од конкретното подрачје опфатено со  Локална урбанистичка планска документација вон населено место  за КП бр.54/2 место викано Турски гробишта КО Миладиновци, општина Илинден, дека Градоначалникот на Општина Илинден, донесе Одлука за организирање

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА

по Локална урбанистичка планска документација вон населено место  за КП бр.54/2 место викано Турски гробишта КО Миладиновци, општина Илинден.

Јавна расправа за Локална урбанистичка планска документација за КП1762/2 КО Илинден

 Во согласност со член 50 а од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.весник на Р.М. бр.51/2005, бр.137/2007 и бр.91/2009, 124/2010 и 18/2011) и  Одлука за утврдување потреба од изработување на Локална урбанистичка планска документација за КП бр.1762/2 КО Илинден, Општина Илинден, со  бр.07-1889/5  од 28.10.2010 година,  е подготвена :

  • Локална урбанистичка планска документација за КП бр.1762/2 КО Илинден, Општина Илинден.

Заклучок на Советот на Општина Илинден во врска со нападот врз службениот автомобил

 На вонредна седница на Советот на Општина Илинден одржана на 05.04.2011, претставниците од сите политички партии во состав на Советот, едногласно донесоа заклучок со кој најостро го осудија настанот што се случи на 2-ри април, кога непознат сторител со повеќе истрели од огнено оружје пукаше во службеното возило, сопственост на Општина Илинден.

Реакција на истрелите во возилото на Општина Илинден

 Општина Илинден најостро го осудува немилиот настан, од саботата 2-ри април, во два часот по полноќ, кога од непознат сторител со повеќе истрели од огнено оружје беше стрелано во службеното возило, сопственост на Општина Илинден. 

Гради брзи и лесно - нов информативен портал на Влада на Република Македонија

 Како резултат на Договорот за соработка помеѓу Владата на Република Македонија претставувана преку Министерството за транспорт и врски и Меѓународната финансиска корпорација, членка на Групацијата Светска банка (IFC), спроведен е проект за поедноставување на постапката за издавање  одобренија за градење во Република Македонија. Министерството за транспорт и врски имајќи ги  предвид дадените препораки, подготви Закон за измените и дополнувањата на законот за градењето, кои се во насока на поедноставување на процедурата за добивање одобрение за градење.

Организиран превоз по повод акцијата “Ден на дрвото-засади ја својата иднина“

 Почитувани граѓани, Ве информираме дека по повод одржувањето на акцијата “Ден на дрвото-засади ја својата иднина“, што ќе се реализира на 31 март, обезбеден е организиран превоз со обележани автобуси што ќе Ве однесат до местата на пошумување. Со почеток од 9 часот, автобусите со ротирање ќе сообраќаат на секои два часа.

6-та традиционална Априлијада во Општина Илинден!

Во организација на Општина Илинден, а по повод Денот на шегата, на 1 Април, со почеток во 10 часот ќе се одржи традиционалната шеста по ред Априлијада. 

Дистрибуција на Водич за добивање на градежна дозвола

 Со цел што подобро да ги запознае граѓаните со постапката за добивање на градежна дозвола, согласно последните измени и дополнувања на Законот за градење, Општина Илинден до своите жители почна со дистрибуција на Водич за добивање на градежна дозвола.

Тампонирани две улици во Марино

 Согласно програмата за санација и реконструкција на патната ифраструктура на Општина Илинден, во тек е тампонирање на две улици во населеното место Марино, непосредно до црквата “Света Троица“. Станува збор за улиците “403“ во должина од 420 метри и улицата “405“ во должина од 380 метри, по што ќе следува нивно асфалтирање.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013