Prijavi problem

Известувања

Отворен Ден на Општина Илинден

 Почнувајќи од 25. Септември 2009 година, секој Петок со почеток од 13 до 17 часот во просториите на административната зграда на Општина Илинден ќе се организира средба на граѓаните со Градоначалникот Жика Стојановски. 

Општински информатори за превзимање во PDF формат

Општина Илинден од Јули 2009 година издава периоден „Општински Информатор“.

 

ПОКАНА ПО ПОВОД ПУШТАЊЕ ВО УПОТРЕБА НА ПРВИОТ СЕГМЕНТ ОД ФЕКАЛНАТА КАНАЛИЗАЦИЈА ВО ОПШТИНА ИЛИНДЕН

Почитувани граѓани,
Ве известуваме дека на ден 01.08.2009 година (сабота) со почеток во 11 часот во населеното место Марино ќе се изврши пуштање во употреба на првиот сегмент од фекалната канализација за прифаќање и третман на отпадни води.

Организиран бесплатен автобуски превоз - Ден на Општината

Известување за организиран бесплатниот автобуски превоз по повод денот на Општина Илинден "Илинден 2-ри Август"

Нови e-mail адреси!

Нови e-mail адреси!

Поставени детски играчки во населено место Мршевци

Општина Илинден  продолжи со активностите за уредување на просторот во склоп на подрачното основно училиште "Браќа Миладиновци" во населеното место Мршевци...

Aнгажирани 30 невработени лица во Општина Илинден

Општина Илинден ангажираше 30 невработени лица од Агенцијата за вработување со што активно се вклучи во Проектот на Владата на Република Македонија за вработување евидентирани невработени лица...

САНАЦИЈА И РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ВЛЕЗНИТЕ ЛОКАЛНИ ПАТИШТА ВО ОПШТИНА ИЛИНДЕН

Општина Илинден согласно Програмата за санација и реконструкција на локалните патишта, продолжува со градежните работи за надградба и асфалтирање на патната инфраструктура на територија на Општината...

Предлог Урбанистички план - Карагач

Во тек е спроведувањето на Јавна анкета за Предлог план - Измена и дополна на Урбанистички план вон населено место за производство, сервиси, комерцијални и деловни намени – локалитет  Карагач, урбани блокови 5,6 и 9 општина Илинден 2008 – 2018...

Известување и покана за учество за Меѓународна Литературна Манифестација „ИЛИНДЕН“

Општина Илинден годинава по десетти јубилеен пат организира Меѓународна Литературна Манифестација „ИЛИНДЕН“ која ќе се одржи на 14-16 мај 2009 година...

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Водици 2017 во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013