Prijavi problem

Инфо

28.09.2013 |

Објава: 6 парцели за изградба на семејни куќи во н.Илинден

Општина Илинден на електронско јавно наддавање понуди 6 парцели за изградба на станбени куќи за индивидуално домување во локалитетот „Образовно-спортски центар Илинден-Марино“.

28.09.2013 |

Гласање за избор на најдобра фотографија со мотиви од Општина Илинден

Почитувани,

Ве информираме дека на официјалната фан страница на Општина Илинден на Facebook се поставени најдобрите 30 фотографии кои пристигнаа на конкурсот за избор на најдобра фотографија со мотиви од Општина Илинден.

24.09.2013 |

Електронско јавно наддавање за нови 10 парцели од локалитетот Јака

Во тек е објавата за електронско јавно наддавање за уште 10 парцели од локалитетот Јака со површина од 400 до 500 м² наменети за изградба на станбени куќи за индивидуално домување. Пријавите за учество за електронското јавно наддавање треба да се достават до 15.10.2013 година.

12.09.2013 |

Окта донираше нова компјутерска опрема во средното стручно училиште Илинден

Компанијата Окта донираше 18 нови персонални компјутери и еден сервер со кои ќе се опреми Кабинетот по информатика во новото средно стручно училиште во Илинден. Оваа донација на најмодерна технолошка опрема, вредна повеќе од 10 000 евра, ќе им овозможи на децата кои ќе учат тука подобри наставни услови  за стекнување на нови знаења и вештини. 

09.09.2013 |

Септемвриска Објава за новата населба „Јака“

Нова објава за парцели во новата населба „Јака“ со  намена за изградба на А1- домување во станбени куќи со компатибилни класи на намени: Б1, В1 и Д3. По пат на електронско јавно наддавање - Пријавите за учество на јавното наддавање можат да се достават до 02.10.2013 година. Во прилог се наоѓа табеларен преглед во кој се дадени податоци за градежната парцела, намената на градежната парцела, вкупната површина на градежната парцела,  површина за градење, катност, процент на изграденост, коефициент на искористеност, почетна цена по м², вкупна почетна цена и депозит за учество на јавното наддавање. 

06.09.2013 |

Општина Илинден домаќин на велосипедистите од „Тура околу Македонија“

Велосипедистите кои учествуваат во настанот "Тура околу Македонија" и кои во изминатите 6 дена го промовираат велосипедизмот низ цела Македонија, денеска пристигнаа во посета на Општина Илинден како последно место за настап. Со бурни аплаузи и поддршка велосипедистите беа пречекани од страна на градоначалникот Жика Стојановски, како и бројната публика која дојде да ги поздрави.

23.08.2013 |

Од први септември се воведува средно образование во Општина Илинден

Стартот на новата учебна година во Општина Илинден ќе биде одбележан со уште еден голем успех во областа на образованието. Од први септември годинава, благодарејќи на изградбата на новото модуларно училиште, во Општина Илинден за прв пат се воведува средно образование.

Исполнети се квотите за двете паралелки за електротехничка струка, информатика, комуникациска технологија и автоматика.

13.08.2013 |

Актуелни објави за електронско јавно наддавање

Општина Илинден објави продажба на уште 12 парцели за изградба на станбени куќи по пат на електронско јавно наддавање во новата населба „Јака“, како и градежно земјиште за изградба на лесна и незагадувачка индустрија.

06.08.2013 |

СЕ БИРА НАЈДОБРА ФОТОГРАФИЈА СО МОТИВИ ОД ОПШТИНА ИЛИНДЕН

Во тек е конкурсот кој Општина Илинден го распиша за избор на професионална и аматерска фотографија со мотиви од Општината и ги поканува сите професионалци, аматери,  ученици и вљубеници во фотографирањето да конкурираат согласно со утврдените критериуми. Ги охрабруваме сите заинтересирани да ги споделат своите фотографски способности и да бидат потенцијални добитници на една од наградите на овој конкурс. 

01.08.2013 |

Нова објава за 12 градежни парцели во новата населба Јака

Општина Илинден објави продажба на уште 12 парцели за изградба на станбени куќи по пат на електронско јавно наддавање во новата населба „Јака“. На заинтересираните овој пат им се нудат градежни парцели со големина од 385 до 561 метри квадратни.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Свечено одбележан Денот на општина Илинден "Илинден 2-ри Август“
ilinden.gov.mk © 2013