Prijavi problem

Инфо

07.10.2015 |

Се градат, амбуланта, градинка, канализација, улици...

Во Општина Илинден во тек реализација на повеќе капитални проекти од големо значење за жителите на сите 12 населени места.

25.08.2015 |

Прес конференција - Капитални инвестиции во Образованието во Општина Илинден

Образованието претставува една од најзначајните области за развој, и фактор на современиот раст. Инвестирањето, осовременувањето и унапредувањето на квалитетот на образовниот процес  е главен двигател за одржлив економски и социјален развој на локалната заедница.

15.08.2015 |

Предадена во употреба фекална канализација со пречистителна станица во Кадинo, Општина Илинден

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски на свечен начин, во присуство на поголем број граѓани предадоа во употреба нов сегмент од фекалната канализација во Кадино, кој опфаќа изградба на пречистителна станица со капацитет од 1250 еквивалент-жители и канализациски систем во должина од 3.300 метри.

10.07.2015 |

Интензивно се реновираат основните училишта во Општина Илинден

Во рамките на реализацијата на проектот за реконструкција на основните училишта, Општина Илинден интензивно работи на обезбедување на квалитетни услови за следење на образовниот процес.

04.07.2015 |

Поставен камен темелник на нов дел од детската градинка „Гоце Делчев“: Општина Илинден го зголемува капацитетот на градинката за нови 120 деца

Во Општина Илинден, во присуство на голем број граѓани, на свечен начин беше поставен камен темелник на нов дел од детската градинка „Гоце Делчев“. Камен темелникот го поставија министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и градоначалникот Жика Стојановски, со што Општина Илинден во соработка со Министерството за труд и социјална политика почна да го реализира проектот за зголемување на капацитетот на првата општинска детска градинка „Гоце Делчев“ со изградба на нов дел на површина од 650 метри квадратни.

18.06.2015 |

Илинден високотранспарентна општина

Општина Илинден е високотранспарентна општина според анализата направена од страна на здружението „Млади европски федералисти“.

03.06.2015 |

Пуштен во употреба енергетско-ефикасен систем за греење и ладење како дел од Проектот „Енергетска ефикасност во Јавните општински установи“

Министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и градоначалникот Жика Стојановски, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, во присуство на голем број граѓани го предадоа во употреба енергетско-ефикасниот систем за греење и ладење со користење на алтернативни, обновливи извори на енергија, кој претставува завршен сегмент како дел од Проектот „Енергетска ефикасност во Јавните општински установи“.

07.04.2015 |

Прес конференција на градоначалникот на Општина Илинден, м-р Жика Стојановски - Капитални инвестиции во училишта, градинка, амбуланта

Капиталните инвестиции во областа на образованието, предучилишната возраст, здравството, се наша трајна определба во насока на подобрување на условите за живеење, квалитетот на животот и животниот стандард на жителите во сите 12 населени места во пштина Илинден. Инвестирањето во училишта, градинка, амбуланта е наш приоритет во оваа 2015 година.

06.03.2015 |

Нови урбанистички планови во Општина Илинден

Општина Илинден во текот на овој месец интензивно работи на донесување на нови урбанистички планови за населените места Илинден, Марино и Кадино, со важност во наредните 10 години, со вкупна површина од 700 хектари.

27.02.2015 |

Прес на градоначалникот на Општина Илинден, м-р Жика Стојановски: Во патната инфраструктура ќе бидат вложени над 100 милиони денари

Во текот на 2015 година планирана е изградба, реконструкција и рехабилитација на 16 километри локални улици и патишта, изградба и реконструкција на 10 сообраќајни и пешачки мостови за премини преку каналскиот систем и поврзување на локалната патна инфраструктура, и 5 километри пешачки и велосипетски патеки.

За реализација на проектите во делот на општинската патна инфраструктура, ќе бидат инвестирани повеќе од 100 милиони денари.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013