Prijavi problem

Инфо

24.12.2014 |

Бесплатни курсеви за возрасни во рамките на КЕЦ „Илинден“

Културно Едукативниот Центар „Илинден“ веќе десет години ја извршува својата едукациска дејност во рамките на општина Илинден.

13.11.2014 |

Нови шест инвестиции во вредност од 10 милиони евра и 500 вработувања во Општина Илинден

Нови шест, од кои две странски дирекни инвестиции (СДИ), ќе влезат во Општина Илинден. На последното електронско јавно наддавање во октомври, за отуѓување на градежно земјиште во локалните економски зони во Општина Илинден, компаниите „МАН импортер“ и „Атлантиц траде“, од Хрватска и домашните фирми „Мобико“, „Кам фуд“ и „Тотал логистик“ се стекнаа со градежни парцели на кои ќе ги изградат своите стопански објекти.

12.11.2014 |

Конкурс за Изработка на идејно решение за уредување на дворот на Домот на култура „Илинден“, под наслов ”Галерија на отворено”

Со цел уредување на просторот односно дворот на Домот на култура во населба Илинден, кој треба да соодејствува и соодветствува на намената на објектот, како и да обезбеди максимална функционалност со нагласени естетски и уметнички вредности, Општина Илинден распиша конкурс за идејно решение за уредување на дворот на Домот на култура-Илинден под наслов „Галерија на отворено”.

26.06.2014 |

Ново возило за зимско одржување на улици и патишта во Општина Илинден

На свечен начин во општина Илинден се изврши примопредавањето на новото возило за зимско одржување на улици и патишта.

16.06.2014 |

НАМЕСТО ПОМАЛ СТАН ВО ЦЕНТАР, ИЗБРАЛЕ КУЌА ВО МАРИНО

НАМЕСТО ПОМАЛ СТАН ВО ЦЕНТАР, ИЗБРАЛЕ КУЌА ВО МАРИНО

СÈ ПОВЕЌЕ СЕ ГРАДАТ ДОМОВИ ВО ПРЕДГРАДИЈАТА

12.05.2014 |

Свечено пуштена во употреба фабриката за автобуси „Ван Хол“

Во присуство на владиниот врв и гости од бизнис заедницата во ТИРЗ Бунарџик и официјално беше прердадена во употреба фабриката за автобуси на белгиската компанија „Ван Хол“.

09.04.2014 |

Општина Илинден и компанијата ОКТА потпишаа Меморандум за соработка во областа на образованието

Практична настава, обука во сопствените капацитети за учениците од средното стручно училиште „Илинден“, со отворена можност за стипендирање на талентирани ученици и вработување по завршеното образование опфаќа Меморандумот за соработка помеѓу општината Илинден и компанијата ОКТА што денеска официјално беше потпишан од градоначалникот на општина Илинден, Жика Стојановски и главниот извршен директор на ОКТА, Виктор Папаконстантиноу.

01.04.2014 |

Министерот за образование и наука Спиро Ристовски: Општина Илинден е пример што треба да го следат и другите општини

Министерот за образование и наука Спиро Ристовски, го посети првото средно стручно училиште „Илинден“ во Општина Илинден. За време на посетата, во друштво на градоначалникот Жика Стојановски, тој се запозна со условите за работа во училиштето во кое во две паралелки за електротехничка струка, електроника и телекомуникации и  компјутерска техника и автоматика се образуваат 63 ученици, а за идната учебна 2014/2015 година е предвидено да учат 68 ученици.

25.03.2014 |

Бесплатни четири проекти за изградба на семејни куќи

Општина Илинден обезбеди бесплатни проекти за изградба на семејни куќи за сите оние што на јавните електронски наддавања успеаја да обезбедат градежни парцели за индивидуално домување во населбата Јака, како и во другите делови на Општината.

Сите заинтересирани инвеститори, секој работен ден од 8.30 до 16.30 часот во Општината можат да се запознаат со четирите проекти за станбени објекти, што беа избрани на распишаниот конкурс и да го одберат оној што најмногу им одговара.

10.03.2014 |

ИНВЕСТИЦИИТЕ ВО ОПШТИНА ИЛИНДЕН ГО РАЗДВИЖИЈА ПАЗАРОТ НА ТРУДОТ

Во последниве триесеттина  дена објавени се огласи за нови 280 слободни работни места, во компании и фирми од реалниот сектор со седиште во општина Илинден, чии инвестиции се  лоцирани во локалните економски зони и ТИРЗ во Бунарџик, од агенцијата за вработување на Република Македонија.  Новоотворените работни места се однесуваат на повеќе профили на занимања, каде може да конкурираат лица со одредени професии, вештини и знаења, и со различен степен на образование.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Свечено одбележан Денот на општина Илинден "Илинден 2-ри Август“
ilinden.gov.mk © 2013