Prijavi problem

Инфо

27.02.2015 |

Прес на градоначалникот на Општина Илинден, м-р Жика Стојановски: Во патната инфраструктура ќе бидат вложени над 100 милиони денари

Во текот на 2015 година планирана е изградба, реконструкција и рехабилитација на 16 километри локални улици и патишта, изградба и реконструкција на 10 сообраќајни и пешачки мостови за премини преку каналскиот систем и поврзување на локалната патна инфраструктура, и 5 километри пешачки и велосипетски патеки.

За реализација на проектите во делот на општинската патна инфраструктура, ќе бидат инвестирани повеќе од 100 милиони денари.

25.02.2015 |

Отворена ликовна изложба на Живка Коцева-Караџовска

Во домот на култура „Илинден” се одржа отворањето на изложбата на ликовниот уметник Живка Коцева-Караџовска. Изложени се околу 30 дела кои се дел од нејзиното творештво, за кое свое излагање имаше академскиот уметник Новица Трајковски.

31.12.2014 |

Објавен новиот број на општинскиот информатор „Илинден“

Објавен нов број на Општинскиот информатор „Илинден“

25.12.2014 |

3 aтрактивни локации за влез на нови инвестиции во Општина Илинден

Општина Илинден објави нови 3 атрактивни локации на градежно земјиште, со намена Г2 - лесна и незагадувачка индустрија.

Право на учество на јавното наддавање имаат физички и правни лица кои што ќе достават Пријава за учество во електронско јавно надавање. Пријавите за учество на јавното наддавање можат да се достават до 23.01.2015 година до 16:00 часот. 

24.12.2014 |

Бесплатни курсеви за возрасни во рамките на КЕЦ „Илинден“

Културно Едукативниот Центар „Илинден“ веќе десет години ја извршува својата едукациска дејност во рамките на општина Илинден.

13.11.2014 |

Нови шест инвестиции во вредност од 10 милиони евра и 500 вработувања во Општина Илинден

Нови шест, од кои две странски дирекни инвестиции (СДИ), ќе влезат во Општина Илинден. На последното електронско јавно наддавање во октомври, за отуѓување на градежно земјиште во локалните економски зони во Општина Илинден, компаниите „МАН импортер“ и „Атлантиц траде“, од Хрватска и домашните фирми „Мобико“, „Кам фуд“ и „Тотал логистик“ се стекнаа со градежни парцели на кои ќе ги изградат своите стопански објекти.

12.11.2014 |

Конкурс за Изработка на идејно решение за уредување на дворот на Домот на култура „Илинден“, под наслов ”Галерија на отворено”

Со цел уредување на просторот односно дворот на Домот на култура во населба Илинден, кој треба да соодејствува и соодветствува на намената на објектот, како и да обезбеди максимална функционалност со нагласени естетски и уметнички вредности, Општина Илинден распиша конкурс за идејно решение за уредување на дворот на Домот на култура-Илинден под наслов „Галерија на отворено”.

26.06.2014 |

Ново возило за зимско одржување на улици и патишта во Општина Илинден

На свечен начин во општина Илинден се изврши примопредавањето на новото возило за зимско одржување на улици и патишта.

16.06.2014 |

НАМЕСТО ПОМАЛ СТАН ВО ЦЕНТАР, ИЗБРАЛЕ КУЌА ВО МАРИНО

НАМЕСТО ПОМАЛ СТАН ВО ЦЕНТАР, ИЗБРАЛЕ КУЌА ВО МАРИНО

СÈ ПОВЕЌЕ СЕ ГРАДАТ ДОМОВИ ВО ПРЕДГРАДИЈАТА

12.05.2014 |

Свечено пуштена во употреба фабриката за автобуси „Ван Хол“

Во присуство на владиниот врв и гости од бизнис заедницата во ТИРЗ Бунарџик и официјално беше прердадена во употреба фабриката за автобуси на белгиската компанија „Ван Хол“.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

ИНВЕСТИЦИСКИТЕ ПАТИШТА ВОДАТ КОН ОПШТИНА ИЛИНДЕН
ilinden.gov.mk © 2013