Prijavi problem

Инфо

13.08.2013 |

Актуелни објави за електронско јавно наддавање

Општина Илинден објави продажба на уште 12 парцели за изградба на станбени куќи по пат на електронско јавно наддавање во новата населба „Јака“, како и градежно земјиште за изградба на лесна и незагадувачка индустрија.

06.08.2013 |

СЕ БИРА НАЈДОБРА ФОТОГРАФИЈА СО МОТИВИ ОД ОПШТИНА ИЛИНДЕН

Во тек е конкурсот кој Општина Илинден го распиша за избор на професионална и аматерска фотографија со мотиви од Општината и ги поканува сите професионалци, аматери,  ученици и вљубеници во фотографирањето да конкурираат согласно со утврдените критериуми. Ги охрабруваме сите заинтересирани да ги споделат своите фотографски способности и да бидат потенцијални добитници на една од наградите на овој конкурс. 

01.08.2013 |

Нова објава за 12 градежни парцели во новата населба Јака

Општина Илинден објави продажба на уште 12 парцели за изградба на станбени куќи по пат на електронско јавно наддавање во новата населба „Јака“. На заинтересираните овој пат им се нудат градежни парцели со големина од 385 до 561 метри квадратни.

26.07.2013 |

Објава за изградба на лесна и незагадувачка индустрија

Општина Илинден на електронско јавно наддавање објави градежно земјиште за изградба на лесна и незагадувачка индустрија со површина на градежната парцела од 14.947 метри квадратни. Почетна цена на електронското јавно наддавање за градежната парцела изнесува 148,00  денари од метар квадратен, а пријавите за учество можат да се достават до 03.09.2013 година. 

24.07.2013 |

КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА НАЈДОБРА ФОТОГРАФИЈА

Општина Илинден распишува конкурс за избор на професионална и аматерска фотографија со мотиви од Општина Илинден и ги поканува професионалците, аматерите и учениците, вљубеници во фотографирањето да конкурираат согласно со утврдените критериуми.

22.07.2013 |

Спортски викенд „Илинден 2013“

По повод патрониот празник „2-ри Август, Илинден “,  Општина Илинден на 25, 26, 27 и 28 јули годинава го организира традиционалниот Спортски викенд „Илинден 2013“.

04.07.2013 |

АКТИВНОСТИ НА ОПШТИНА ИЛИНДЕН ВО ОБЛАСТА НА СОЦИЈАЛНАТА ПОЛИТИКА

Активностите во областа на социјалната политика во Општина Илинден овој период се насочени кон давање помош на социјално ранливите групи на семејства и лица, се со цел намалување и ублажување на екстремната сиромаштија преку четири вида можности:

03.07.2013 |

Нова објава за 25 градежни парцели во новата елитна населба Јака

Општина Илинден објави продажба на уште 25 парцели за изградба на станбени куќи по пат на електронско јавно наддавање во новата населба „Јака“. На заинтересираните овој пат им се нудат градежни парцели со големина од 351 до 521 метри квадратни. Почетната цена на огласеното земјиште изнесува 148 денари од метар квадратен, а пријавите за учество треба да се достават до 22 јули.

26.06.2013 |

Општина Илинден објави продажба на 22 парцели за домување

Општина Илинден објави оглас за продажба на 22 парцели наменети за изградба на станбени куќи по пат на електронско јавно наддавање. Површините се различни од 378 до 614 метри квадратни. Почетната цена е 148 денари по метар квадратен со чекор на надавање од 15 денари.

25.06.2013 |

Општина Илинден се трансформира од „економски тигар“ во „економско-инвестициски лав“

Општина Илинден е една од општините каде што најмногу се гради и општина со изразена динамика во повеќе области, потврдено со статистички податоци и според други компаративни фактори.

Вака градоначалникот на општина Илинден, Жика Стојановски го започна својот отчет за сработеното во изминативе месеци.
Следува интегрален текст од денешната прес-конференцијата на градоначалникот Стојановски.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013