Prijavi problem

Седница на Советот на Општина Илинден

Објавено на: 23.12.2016 - 11:24

На 26.12.2016 година (понеделник) со почеток во 12:00 часот, во конференциската сала на Домот на култура „Илинден“, Советот на Општина Илинден ќе ја одржи 55-та редовна седница со следниот дневен ред:

 

1.Усвојување на Записник од одржана 54 (Педесет и четврта) редовна седница  на Советот на Општина Илинден;

2.Предлог-Буџет на Општина Илинден за 2017 година;

3.Предлог-Одлука за извршување на Буџетот на Општина Илинден за 2017 година;

4.Предлог-Одлука за утврдување вредност на бодот за платите на државните службеници за 2017 година;

 5.Предлог-Буџетски календар на Општина Илинден за 2017 година;

 6.Предлог-Одлука за одобрување на Планот на програми за развој на Буџетот на Општина Илинден за 2017 година;

7.Програма за уредување на градежно земјиште  на подрачјето на Општина Илинден за 2017 година;

8.Програма за одржување и заштита на општински патишта и улици на подрачјето на Општина Илинден за 2017 година;

9.Програма за изработка на Урбанистички планови на подрачјето на Општина Илинден за 2017 година;

10.Програма за работа во областа на располагањето со градежно земјиште во сопственост  на Република Mакедонија на подрачјето на Општина Илинден за 2017 година;

11.Програма за одржување јавна чистота на подрачјето на Општина Илинден  за 2017 година;

12.Програма за управување со отпад oд територијата  на Општина Илинден за 2017 година;

13.Програма за користење, одржување и изградба на јавно осветлување на подрачјето на Општина Илинден за 2017 година;

14.Програма за спроведување на општи мерки за заштита на населението од заразни болести на подрачјето на Општина Илинден за 2017 година

15.Програма за култура и културни настани на подрачјето на Општина Илинден за 2017 година;

16.Програма за Спорт и спортски активности  на подрачјето на  Општина Илинден за 2017 година;

17.Програма за управување и одржување на гробишта за 2017 година;

18.Програма за оџачарска дејност за 2017 година;

19. Програма за родова рамноправност за периодот 2017-2018 година на Комисијата за еднакви можности меѓу мажите и жените.

 

Остави коментар

Податоците од ова поле нема да бидат никаде јавно објавени.
  • Адресите на web страниците и e-mail адресите автоматски се претвораат во линкови.
  • Автоматско додавање на нов ред.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

Повеќе информации во врска со опциите за форматирање

Image CAPTCHA
Внесете ги карактерите прикажани на сликата.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

ЛИТЕРАТУРНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ИЛИНДЕН 2018“
ilinden.gov.mk © 2013