Prijavi problem

Отпочна реконструкцијата на Домот на Култура во населено место Дељадровци

Објавено на: 21.11.2011 - 12:25

Општина Илинден продолжува со реализација на капиталниот проект “10 Домови на културата“, при што како дел од проектот интензивно се работи на целоснта реконструкција и санација на 7–от Дом на Култура кој се наоѓа во населеното место Дељадровци.

Со реализацијата на овој проект 530 жители од н.м Дељадровци ќе имаат свој простор за одржување на средби, состаноци, манифестации и канцеларија за функционирање на локалната месна заедница. 

Досега целосно реконструирани и пуштени во употреба се 5 домови на култура во населените места Кадино, Мршевци, Бујковци, Бучинци и Текија, како и воедно во завршна фаза од изградба е Домот на Култура во населеното место Илинден кој се гради во соработка со Европската Унија.

Средствата за реализацијата на проект за изградба на Дом на Кулура во н.м Дељадровци,целосно се обезбедени од Буџетот на Општина Илинден.

Остави коментар

Податоците од ова поле нема да бидат никаде јавно објавени.
  • Адресите на web страниците и e-mail адресите автоматски се претвораат во линкови.
  • Автоматско додавање на нов ред.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

Повеќе информации во врска со опциите за форматирање

Image CAPTCHA
Внесете ги карактерите прикажани на сликата.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Граѓаните на општина Илилнден активно вклучени во креирањето на буџетот за 2020 година
ilinden.gov.mk © 2013