Prijavi problem

Предлог измени и дополнување на Буџетот на Општина Илинден за 2019 година

Објавено на: 17.09.2019 - 14:34

Измените и дополнувањата на Буџетот на Општина Илинден за 2019 година се предлагаат поради потребата од дополнување на Буџетот со  нови средства за реализација на проекти за изградба на патишта, тротоари и фекална канализација преку аплицирање со проекти во Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, како и грант од Светска банка, за успешна реализација на проектот за изградба на патот Кадино – Клучка Автопат А4.

Во Предлог - Измени и дополнувања на Буџетот на Општина Илинден за 2019 година се зголемени приходите по основ на даноците на имот како резултат и на зголемениот број на даночни обврзници – изградени и пуштени во употреба нови стопански објекти и нови станбени објекти.

Исто така, зголемен е приходот по основ на Надомест за уредување на градежно земјиште како резултат на зголемениот интерес за градба на нови објекти.

Како резултат на зголемените приходи реализирани се повеќе инфраструктурни објекти во општината: изградени и реконструирани се повеќе улици, изградена е фекална канализација и други инфраструктурни објекти, со што капиталните расходи зазедоа 71,91% од расходите реализирани со сопствени приходи на Буџетот на општината.

 

ПРИЛОГ:

Буџет на Општина Илинден за 2019 година-Измени и дополна - PDF документ

Поврзано:

Финансиски извештаи


Остави коментар

Податоците од ова поле нема да бидат никаде јавно објавени.
  • Адресите на web страниците и e-mail адресите автоматски се претвораат во линкови.
  • Автоматско додавање на нов ред.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

Повеќе информации во врска со опциите за форматирање

Image CAPTCHA
Внесете ги карактерите прикажани на сликата.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013