Prijavi problem

Календар на активности во Општина Илинден за 2011 година

Објавено на: 17.01.2011 - 10:12

  Во текот на 2011 година следуват следни активности, манифестации и други свечености:

 


КАЛЕНДАР НА АКТИВНОСТИ НА ОПТШИНА ИЛИНДЕН ЗА 2011 ГОДИНА


Јануари:

19.01.2010 Водици - Хотел Бест Вестерн Белви, Архива 2010г., Архива 2011


Февруари:

Патронен празник на општинската детска градинка ЈОУДГ „Гоце Делчев“, Архива 2010г.


Март:

15 и 16, Март,  Трибини за Закон за постапување со бесправно изградени објекти, Архива 2011

16. Март,  Јавна расправа за Проектот за изградба на дренажен канал во населеното место Бујковци, Архива 2011

31. Mарт, Ден на дрвото-засади ја твојата иднина ,во. населените места Мршевци и БучинциАрхива 2011


Април:

1.Април, Традиционална Априлијада за деца, Архива 2009г., Архива 2011

2.Април, „10 Домови на култура“, н.м. Бујковци и Мршевци

14.Април, Форум за Локален Економски Развој ЛЕР, Архива 2011г.

20.Април, „10 Домови на култура“, н.м. Бучинци

21. Април, Традиционална велигденска акција „Подарете книга за Велигденско јајце-симбол на Христовото ВоскресениеАрхива 2010г.

 


Мај:

26.Maj, Меѓународна литературна манифестација „Илинден“, Архива 2010г., Архива 2011г.


Јуни:


Јули:

23 и 24 Јули, Спортски викенд „Ние навиваме за Македонија“, Архива 2010г.

28 Јули, Ден на Општината „2-ри Август Илинден“, Архива 2010г.


Август:


Септември:


Октомври:


Ноември:

Учество на саем на општините „ЗЕЛС ЕКСПО 2011“


Декември:

Остави коментар

Податоците од ова поле нема да бидат никаде јавно објавени.
  • Адресите на web страниците и e-mail адресите автоматски се претвораат во линкови.
  • Автоматско додавање на нов ред.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

Повеќе информации во врска со опциите за форматирање

Image CAPTCHA
Внесете ги карактерите прикажани на сликата.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Заврши литературната манифестација Илинден 2019
ilinden.gov.mk © 2013