Prijavi problem

Покана за учество на Манифестацијата „Подарете книга за Велигденско јајце - симбол на Христовото Воскресение“

Published on: 20.03.2019 - 12:10

 

На 25-ти април (четврток) 2019 година, во периодот од 10:00 до 14:00 часот Општина Илинден ја организира 13-та по ред традиционална Манифестација ,,Подарете книга за Велигденско јајце - симбол на Христовото Воскресение”. Оваa оригинална  и единствена од ваков вид манифестација која што истовремено ги обединува културата, уметноста и традицијата ќе се одржи во Домот на култура „Илинден“, во населба Илинден.

Во чест на Двеилјадиидеветнаесеттото лето Господово, симболично ќе бидат украсени 2019 Велигденски јајца. Секој посетител на манифестацијата што ќе подари книга за возврат ќе добие црвено Велигденско јајце.

Во манифестацијата „Подарете книга за Велигденско јајце - симбол на Христовото Воскресение” што се одржува секоја година на Велик четврток, во пресрет на најголемиот христијански празник Велигден, во изминатите дванаесет години обезбедени се вкупно 33.000 книги наменети за Општинската библиотека Илинден, Општинската библиотека во домот на култура „Марино“ и библиотеките во основните училишта.

За таа цел со особена чест и задоволство Ве покануваме да земете активно учество на манифестацијата и со донирање на книги по ваш избор, заедно да придонесеме за збогатување на библиоточниот фонд.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013