Prijavi problem

Извршена санација на премин на железничка пруга во населба Илинден

Published on: 13.09.2018 - 07:53

 

Општина Илинден во соработка со Македонски Железници АД Скопје извршија санација и реконструкција на преминот на железничката пруга на влезот во населба Илинден.

Поради големата фрекфентност на патнички возила и сообраќај кој се одвива по локалнот пат кој преставува и главен влез во Општина Илинден, се придонесе преминот на железничката пруга значително да се оштети и преставуваше проблем во одвивањето на секојдневниот сообраќај.

Со активностите покрај промената на подлогата на преминот и асфалтирање на истиот, се изврши и санација и зајакнување на шинската инфрастуктура на преминот.

На овој начин се придонесе за подобрување на условите и зголемување на безбедноста на учесниците во сообраќајот.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Континуирано инвестираме во подобар и поквалитетен живот за сите во општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013