Prijavi problem

Потпишан договор за реализација на проектот „Рехабилитација на локален пат Кадино-клучка автопат А4“

Published on: 05.09.2018 - 13:37

Општина Илинден во соработка со Министерството за финансии и канцеларијата на Светска банка во Република Македонија, во рамки на Проектот за подобрување на општински услуги (МСИП), потпишаа договор за реализација на проектот „Рехабилитација на локален пат Кадино-клучка автопат А4“ во вкупна вредност од 29.416.514 денари.

Со проектните активности ќе се изврши целосна реконструкција на локалниот пат од излезот на населеното место Кадино до поврзување со автопатот А4 во должина од 1.600 метри, вклучувајќи реконструкција на 2 мостови и 1 цеват пропуст.

Овој локален пат е од големо значење за општината бидејќи претставува влез во општината Илинден и главната врска со автопатот А4, Коридор Скопје-Атина и поврзување со регионалниот пат Р-103.

Со реконструкцијата на овој фрекфентен патен правец се подобрува безбедноста во сообраќајот во овој дел од Општината, и се овозможува побрза и побезбедна комуникација.

Безбедноста на учесниците во сообраќајот е еден од приоритетите во работењето на Општина Илинден, поради што континуирано се инвестира во изградба, реконструкција, рехабилитација и санација на локални улици и патишта.

Догововорот за одобрување средстава на Општина Илинден го потпишаа Градоначалникот на општина Илинден Жика Стојановски, Министертот за финансии Драган Тевдовски, Директорот на канцеларијата на Светска банка во Република Македонија Марко Мантованели.

Покрај општина Илинден дополнително уште 5 општини (Бутел, Студеничани, Центар Жупа, Кавадарци и Желино ) добија средстава за реализација на инвестициони проекти.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013