Prijavi problem

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Published on: 10.07.2018 - 10:57

Се известуваат граѓаните на општина Илинден дека поради изведување на градежните активности за изградба на автопатот Миладиновци-Свети Николе-Штип од градежните машини и од ископите се создава прашина која влијае директно на покачувањето на вредностите на ПМ 10 честичите измерени во мерната станица за следење на квалитетот на амбиентниот воздух во н.м. Миладиновци.

Од страна на општина Илинден е известен Државниот инспекторат за транспорт за да се утврди дали јавните патишта се проектираат, градат и реконструираат согласно со својата намена, овозможувајќи безбеден и непречен сообраќај и заштита на животната средина, во согласност со законот и прописите за проектирање и градење и почитување на мерките за заштита на животната средина.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013