Prijavi problem

„Со зеленило против загадувањето“ на површина од 80.000м2

Published on: 28.03.2018 - 14:53

Проектот „Со зеленило против загадувањето“, како дел од континуираните активности за заштита на животната средина на општина Илинден, интензивно се реализира на 25 локации на површина од 80 000 м2.

Со активностите од овој еколошки проект што се реализира во месеците март и април на повеќе локации во општината, беше опфатено и озеленување на дворот на Домот на култура „Илинден“, при што беа засадени повеќе садници.

Целта на проектот е преку озеленување на јавните површини во урбаниот дел на Општината, односно покрај пешачко-велосипедските патеки, површини покрај општински улици и патишта, просторот околу домовите на култура, училишните дворови, просторот околу детската градинка, површини околу спортските терени и останати јавни површини, да се придонесе за подобрувањето на квалитетот на воздухот и унапредувањето на животната средина.

Во реализацијата на овој проект се вклучија повеќе граѓани, ученици, младинци, пензионери, претставници на бизнис секторот, општинските комунални претпријатија и општинската администрација, давајќи свој придонес во подобрувањето на условите за живеење и квалитетот на живот во локалната заедница.

Согласно планираните активности од проектот, озеленување, засадување на садници и уредување на јавните простори и површини ќе се врши во сите 12 населени места во општина Илинден.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013