Prijavi problem

Тортијада „Слатка мистерија 2018“ во општина Илинден

Published on: 09.02.2018 - 17:03

Општина Илинден на 16.02.2018 година (петок), во домот на култура Илинден ќе биде домаќин и покровител на традиционалната 12-та по ред Тортијада „Слатка мистерија 2018“, што се организира во соработка со Хуманитарната организација Ангелчиња – ХОА.

Тортијадата на која ќе учествуваат аматери и професионалци слаткари, претставници на неколку општини, ќе се реализира во два дела-ревијален што ќе почне во 16:30 часот и официјален дел што ќе почне во 20:00 часот.

Средствата собрани од лицитацијата на тортите ќе бидат наменети за хуманитарното Здружение на граѓани и лица со хендикеп „Илинден“, од општина Илинден, а манифестацијата ќе биде проследена со богата културно-уметничка програма.

По тој повод, Општина Илинден ги поканува сите заинтересирани граѓани, слаткарници и ресторани со изработка на свои торти да земат активно учество во оваа хуманитарна манифестација со што сите заедно ќе покажеме дека хуманоста не познава градници.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013