Prijavi problem

Oдбележан патрониот празник на ОOУ „Ристо Крле“

Published on: 06.11.2017 - 10:43

Со богата културно-забавна програма, под мотото „Учиме, играме, пееме, се смееме“ учениците од ОOУ „Ристо Крле“, од н.м. Кадино и подрачните училишта во населените места Мралино и Бунарџик, на свечен начин го одбележаа 38-от патронен празник на училиштето. 

На прирeдбата што се одржа во училишната сала, а на која покрај голем број гости и родители, присуствуваше и градоначалникот на општина Илинден, Жика Стојановски, во прекрасна атмосфера учениците се претставија со повеќе драмски точки, хорски изведби, рецитали, ритмички вежби, фолклор...за што беа наградувани со бурни аплаузи.

 

Oдбележан патрониот празник на ОOУ „Ристо Крле“

 

 

Со богата културно-забавна програма, под мотото „Учиме, играме, пееме, се смееме“ учениците од ОOУ „Ристо Крле“, од н.м. Кадино и подрачните училишта во населените места Мралино и Бунарџик, на свечен начин го одбележаа 38-от патронен празник на училиштето. 

На прирeдбата што се одржа во училишната сала, а на која покрај голем број гости и родители, присуствуваше и градоначалникот на општина Илинден, Жика Стојановски, во прекрасна атмосфера учениците се претставија со повеќе драмски точки, хорски изведби, рецитали, ритмички вежби, фолклор...за што беа наградувани со бурни аплаузи.

 

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Со концертот на групата NEXT TIME - одбележан денот на општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013