Prijavi problem

Жика Стојановски по четврти пат избран за градоначалник на Општина Илинден

Published on: 20.10.2017 - 12:17

Жика Стојановски, актуелниот градоначалник е нов градоначалник на Општина Илинден. По објавените конечни резултати, на Шестите локални избори што се одржаа на 15 октомври 2017 година, уште во првиот круг тој ја обезбеди довербата на граѓаните, со што го доби четвртиот мандат да ја води Општина Илинден.

Уверението за избран градоначалник на Општина Илинден на градоначалникот Жика Стојановски, му го врачи претседателот на Општинската изборна комисија, Саше Ристовски, на пригодна свеченост што се одржа во конференциската сала на Домот на култура „Илинден“.
Уверенија за избрани советници на Советот на Општина Илинден добија и новите 15 советници:

 

ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата:

 1. Александар Георгиевски
 2. Соња Бојковска
 3. Дарко Ангеловски
 4. Анета Давиновска
 5. Миле Стојановски
 6. Влатко Апостоловски
 7. Маргарита Блажевска
 8. Горан Гочевски
 9. Гоце Крстевски
 10. Христина Илијевска

 

СДСМ и коалицијата

 

 1. Ана-Марија Циглењак Симоновска
 2. Дарио Десниќ
 3. Даринка Каревска
 4. Македонка Андевска
 5. Ивица Стојчевски

 

 

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
 • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
 • Lines and paragraphs break automatically.
 • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Свечено одбележан Денот на општина Илинден "Илинден 2-ри Август“
ilinden.gov.mk © 2013