Prijavi problem

Заштитната облека и обувки за Општинскиот противпожарен сојуз „Илинден“

Published on: 07.03.2017 - 08:26

Противпожарниот сојуз на Македонија донираше пет комплети на заштитни одела и пет пара заштитни обувки на Општинскиот противпожарен сојуз „Илинден“. Заштитната облека и обувки се наменети за доброволните пожарникари од Општинскиот  противпожарен сојуз „Илинден“, за нивна обука и учество во интервенции на гасење пожари на отворен простор.

Општинскиот противпожарен сојуз „Илинден“ во соработка со Општина Илинден до почетокот на летниот период ќе обезбеди заштитна облека и обувки и за останатите  доброволни пожарникари, како и неопходна опрема за гаснење пожари на отворен простор. 

Во текот на месец март  Општинскиот противпожарен сојуз „Илинден“ почнува со спроведување на предвидените активности  поврзани со кампањата „Да ги заштитиме шумите од пожари“.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

ЛИТЕРАТУРНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ИЛИНДЕН 2018“
ilinden.gov.mk © 2013