Prijavi problem

Проект „Со зеленило против загадувањето“

Published on: 01.03.2017 - 15:34

Како дел од континуираните активности за заштита на животната средина Општина Илинден во текот на месец март ќе го реализира проектот „Со зеленило против загадувањето“.

Проектот ќе почне да се реализира на 02.03.2017 година (четврток), со почеток во 12:00 часот, на пешачко-велосипедската патека Марино-Кадино, каде што ќе се изврши озеленување на патеката, со засадување на листопадни и зимзелени садници.

Со активностите од проектот за озеленување се опфатени 20 локации на површина 60 000 м2, каде што е предвидено да бидат засадени 1000 садници.

Целта на овој проект е преку озеленување на јавните површини во урбаниот дел на Општината, односно покрај пешачко-велосипедските патеки, општински улици и патишта, домовите на култура, училиштата, детска градинка и спортските терени да придонесе за подобрувањето на квалитетот на воздухот, унапредувањето на животната средина, како и подобрување на условите за живеење и квалитетот на живот во локалната заедница.

Во реализацијата на овој проект ќе бидат вклучени граѓани, ученици, младинци, пензионери, бизнис секторот, општинските комунални претпријатија и општинската администрација.

 

 

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

ЛИТЕРАТУРНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ИЛИНДЕН 2018“
ilinden.gov.mk © 2013