Prijavi problem

Продолжува чистењето на каналската мрежа во Општина Илинден

Published on: 07.12.2012 - 10:09

Во координација со Водостопанство „Скопско Поле“, Општина Илинден продолжува со чистење на каналската мрежа на подрачјето на Општината.

Во тек е рачно чистење на главниот oтворен одводен канал Азмак, што минува низ населените места Мралино, Кадино и Марино, чија должина изнесува 4.800 метри. Досега со отстранување на вегетацијата (трска, капини, багреми, дрвја и др.) се исчистени 2.100 метри од овој канал, чие комплетно чистење треба да заврши до крајот на месецот.

Поради рамничарскит терен на кој што се наоѓа Општина Илинден доаѓа до постојано покачување на нивото на подземните води, што предизвикува поплавување, па затоа е неопходно постојано чистење и одржување на каналската мрежа со што се овозможува поголема проточност на водите.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013