Prijavi problem

Свечено отворање на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“

Published on: 18.04.2017 - 07:50

 

Во Домот на култура „Илинден“, денес со почеток во 19:00 часот на свечен ќе биде отворена 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“ и Деновите на книгата во Општина Илинден. Манифестацијата ќе ја отвори градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски.

Веднаш по отворањето ќе биде промовирана поетската книга „Устата на јавето“ од Раде Силјан, за која промотивна реч ќе одржи Веле Смилевски.

Во рамките на свеченоста ќе биде отворена изложба на слики на ликовниот уметник Павле Кузмановски , а вечерта ќе биде збогатена со музички колаж на Васил Атанасов.

За сите оние што сакаат да присуствуваат на отворањето на Литературната манифестација обезбеден е организиран превоз. Од паркингот пред хотелот „Холидеј Ин“, во центарот на Скопје, во 18:00 часот ќе поаѓа автобус број „63“ кој ќе ги превезува посетителите на Манифестацијата до Општина Илинден и ќе ги враќа кога ќе заврши настанот, што почнува во 19:00 часот. 

Прилог: ПРОГРАМА

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

ЛИТЕРАТУРНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ИЛИНДЕН 2018“
ilinden.gov.mk © 2013