Prijavi problem

Донесен ребалансот на Буџетот на Општина Илинден за 2019 година

Published on: 30.09.2019 - 15:32

Советот на општина Илинден на својата 27 седница ги изгласа и усвои измените и дополнувањата на Буџетот на Општина Илинден за 2019 година.

 

Водејќи се кон подобрување на условите за живеење и создавање на одржлив рамномерен развој, Советниците со констуктивна дискусија едногласно го усвоија ребалансот на Буџетот на Општина Илинден за 2019 година, со што се наменија средства за реализација на капитални инвестиции во делот на: Подобрување на патната инфраструктура (изградба, реконструкција, санација и рехабилитација на локални улици и патишта), Изградба на детска градинка во Миладиновци и згрижување на деца од предучилишна возраст, Изградба на фекална канализација со пречистителни станици како и средства во делот на спорт и рекреација.

Инаку ребалансот на Буџетот на Општина Илинден за 2019 година се јави како реална потреба согласно остварените приходи во Буџетот на општината, по основ на зголемен број на даночни обврзници – изградени и пуштени во употреба нови стопански објекти и нови станбени објекти како и зголемен приход по основ на Надомест за уредување на градежно земјиште како резултат на зголемениот интерес за градба на нови објекти.

 

 

 

ПРИЛОГ (ПДФ)Буџет на Општина Илинден за 2019 година-Измени и дополна

Архива: Финансиски извештаи

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013