Prijavi problem

Изградба на фекална канализација

Published on: 27.08.2019 - 15:43

Во населба Илинден во тек е изградба на канализациски систем  на улицата „13“  и дел од улица „19“ во должина од 600 метри, припадна површина 7. Со изградбатa на овоj канализациски систем во рамките на кој се изградени 3 препумпни уреди и инсталирани 14 шахти се овозможува приклучување на приближно 60 домаќинства.

Овие улици се наоѓаат во најнискиот дел од населбата и со системот се опфаќаат домаќинства кои што фекалните води ги испуштаат во непрописно и лошо изградени септички јами од кои што и при најмали врнежи и високо ниво на подземни води доаѓа до излевање и поплавување на имотите на овие граѓани, што претставува жариште на потенцијални заразни болести.

Kапиталниот проект на Општина Илинден -Изградба на фекална канализација и пречистителни станици, има за цел изградба на систем за прифаќање, третман и одведување на отпадните фекални води од домаќинствата и стопанските објекти.

Во рамките на реализацијата на Проектот досега се изградени 4 сегменти од фекалната канализација, со 4 пречистителни станици на 4 локации, во 3 населени места, кои опфаќаат 1.500 домаќинства и канализациски систем во должина од над 20.000 метри.

Во наредниот период ќе се продолжи со изградба на канализациски систем во населено место Кадино, како и изградба на пречистителна станица во населено место Миладиновци.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013