Prijavi problem

Делегација од Австрија во посета на Општина Илинден

Published on: 11.04.2019 - 15:24

Делегација од Австрија составена од повеќемина пратеници, градоначалници и бизнисмени ја посети Општина Илинден, при што во конференциската сала на Домот на култура „Илинден“ оствари средба со градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски.

На средбата градоначалникот Стојановски на гостите од Австрија им го презентираше профилот на Општината, како и капацитетите и можностите за развој што ги нудат локалните економски зони, запознавајќи ги гостите со реализацијата на повеќе капитални проекти во областа на патната и комуналната инфраструктура, опбразованието, културата, спортот и други области.

Гостите од Австрија посебно се интересираа за локалниот економски развој на Општина Илинден, како и невработеноста од само 5 %, посебно интересирајќи се за начинот на кој Општина Илинден успеа да ги задржи младите во Oпштината, која за разлика од многу други општини во земјата бележи пораст на населението, кое денес брои околу 20.000 жители. 

На средбата беа разменети искуства околу начинот на егзистирањето на локалните самоуправи како во Австрија така и во Македонија, при што посебно беа лоцирани можностите за соработка.

 

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013