Prijavi problem

Зимски рекреартивни игри во фудбал, во спортската сала „Гоце Делчев“

Published on: 05.02.2019 - 20:59

Во организација на Општина Илинден,  Фудбалската федерација на Македонија, Федерација на училишен спорт и училишниот спортски клуб „Брамил“ од ООУ „Браќа Миладиновци, во спортската сала „Гоце Делчев“ почнаа Зимските рекреартивни игри во фудбал за зона Исток – „Илинден 2019“.

На игрите учествуваат учениците од одделенска настава од 2, 3, 4 и 5 одделение  од основните училишта од Општина Илинден - ООУ "Браќа Миладиновци", ООУ "Ристо Крле" и ООУ "Гоце Делчев", како и  ООУ "Кочо Рацин"  Општина Петровец. 

На зимските рекреативни игри во фудбал што се дел од проектот на ФФМ-Фудбал во училиштата и ќе траат два дена, ќе бидат реалзирани игри за анимирање и увежбување на фудбалските вештини, како и зонски натпревари меѓу основните училишта.

 

 

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

Заврши литературната манифестација Илинден 2019
ilinden.gov.mk © 2013