Prijavi problem

Компанијата “Шмиц каргобул“ донираше прочистувачи на воздух за градинката „Гоце Делчев“

Published on: 11.01.2019 - 16:55

Детската градинка „Гоце Делчев“ е опремена со нови 5 прочистувачи на воздух, донација од компанијата „Шмиц каргобул“. Со оваа донација покрај досегашните две, сега седум од вкупно 16 занимални во градинката се опремени со причистувачи за воздух.

За време на предавањето на донацијата, директорката на „Шмиц каргобул“, Мими Шмиц, не можеше да го скрие задоволството што има можност со нивната донација да дадат свој придонес кон унапредувањето на здравјето на нашите најмили, на дечињата од градинката „Гоце Делчев“.Заблагодарувајќи им се на претставниците на „Шмиц каргобул“ за донацијата, градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски, истакна дека е убеден оти многу брзо, благодарејќи на општествената одговорност и на другите компании од Општина Илинден, сите занимални во градинката ќе бидат обезбедени со прочистувачи на воздухот.

Во последните децении општествената одговорност стана глобална идеја, а општествено одговорната работа и одржлив развој станаа своевидно светско движење. И кај нас општествената одговорност се повеќе станува императив на компаниите, особено оние успешните, кои дел од профитот кој го остваруваат го враќаат на заедницата. Меѓу другите, таква е и компанијата “Шмиц каргобул“ која веќе 127 години се занимава со производство на приколки за тешки товарни возила.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013