Prijavi problem

Предновогодишна приредба за учениците што ги посетуваат бесплатните курсеви во рамките на КЕЦ „Илинден“

Published on: 22.12.2018 - 15:34

 

Во Домот на култура „Илинден“ се одржа предновогодишна приредба за учениците што ги посетуваат бесплатните курсеви во рамките на Културно едукативниот центар „Илинден“, кои што Општина Илинден ги организира веќе 13 години. Со звуците на омилената музика во предновогодишен амбиент, со маскенбал со новогодишни мотиви и неизбежните новогодишни пакетчиња, учениците ја испратија страта 2018 година, посакувајќи си убави желби во новата 2019 година.

Во учебната 2018-2019 година учениците од трите основни училишта од Општината имаат можност да посетуваат бесплатни курсеви по странски јазици (англиски, германски, италијански, шпански) и други дисциплини како сликарство, фотографија, актерска игра/драма, боречки вештини (кунг фу) и модерен балет.

Бесплатните курсеви во рамките на КЕЦ „Илинден“ имаат за цел да го подигнат квалитетот на образовниот процес и да придонесат младата популација да се здобие со нови образовни и културни вредности.

Во изминатите 12 години доделени се над 6.000 допломи за посетени бесплатни курсеви на кои учениците од Општина Илинден на возраст од 8 до 16 години се стекнаа со нови знаења.

Согласно своите стратешки определби во насока на унапредување на образованието, како една од најзначајните области за развој, Општина Илинден континуирано инвестира во унапредувањето на квалитетот на образовниот процес во Средното општинско стручно училиште „Илинден“ и во трите општински основни училишта.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013