Prijavi problem

Се одржа традиционалниот противпожарен квиз за учениците од основните училишта

Published on: 12.11.2018 - 13:35

 

Во организација на Општинскиот противпожарен сојуз „Илинден“ се одржа традиционалниот Противпожарен квиз натпревар  за екипите во пионерска  и младинска конкуренција од општинските основни училишта „Гоце Делчев“ од нас. Илинден, „Ристо Крле“ од  н.м.Кадино и „Браќа Миладиновци“ од  н.м.Миладиновци.

Првите места на квиз натпреварот што се одржа во просториите на основното училиште „Ристо Крле“ во Кадино, во двете категории ги освоија  екипите од ООУ „Гоце Делчев“. За сите учесници ОППС „Илинден“ обезбеди дипломи и пригодни награди.

Првопласираните екипи ќе земат учество на  регионалниот квиз натпревар што ќе  се одржи во организација на Противпожарниот сојуз на Град Скопје на 14-ти ноември годинава.

Противпожарниот квиз натпревар има едукативен карактер за заштита од пожари кај училишната популација која е една од главните целни групи бидејќи со стекнатото знаење се создава квалитетен и поброен подмаладок кој активно учествува во развојот на  доброволното пожарникарството.

 

 

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013