Prijavi problem

Одбележан патрониот празник на ООУ „Гоце Делчев“

Published on: 08.05.2018 - 14:30

Учениците од ООУ „Гоце Делчев“ со спортски активности и креативни работилници го одбележаа патрониот празник на училиштето и 115. годишнината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев.

Одбележувањето на патронатот почна со положување свежо цвеќе пред бистата  на Гоце Делчев во училишниот двор, што беше проследено со настап на училишниот оркестар, како и рецитал каде со свои творби се претставија повеќемина ученици. Свежо цвеќе положија и претставници на општина Илинден, прдводени од  градоначалникот Жика Стојановски.

Во рамките на спортските активности чија цел е да се поттикне спортскиот дух кај учениците беа застапени повеќе спортски дисциплини, додека на работилниците беа прикажани изработките на учениците од воннаставните активности.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

Континуирано инвестираме во подобар и поквалитетен живот за сите во општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013