Prijavi problem

Изложба на уметници од општина Илинден

Published on: 11.12.2017 - 09:52

Во организација на општина Илинден, по повод Новогодишните и Божикните празници, на 25 декември 2017 година (понеделник) во 12:00 часот во Домот на култура „Илинден”, ќе биде отворена изложба на дела на уметниците од општина Илинден. 

По тој повод се повикуваат сите уметници од општина Илинден, без оглед дали професионално или, аматерски се занимаваат со сликарство, вајарство, копаничарство... кои сакаат со свои дела да учествуваат на изложбата,  своето учество да го пријават на тел. (02) 2571-703 или на E-mail: domnakultura@ilinden.gov.mk најдоцна до 20 декември, 2017 година.

За време на изложбата специјална жири комисија ќе избере две најдобри дела, за чии автори како награда следува самостојна изложба во Домот на култура „Илинден“, што ќе се реализира во наредниот период.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

Свечено одбележан Денот на општина Илинден "Илинден 2-ри Август“
ilinden.gov.mk © 2013