Prijavi problem

Почна рехабилитацијата на локалниот пат н.м. Кадино-клучка Автопат А-4

Published on: 11.11.2017 - 13:52

 

Како дел од Проектот за подобрување на патната инфраструктура-изградба, реконструкција, рехабилитација и санација на локалните улици и патишта, општина Илинден почна со рехабилитација на дел од локалниот пат н.м. Кадино-клучка Автопат А-4.

Со рехабилитацијата на патот, покрај поставувањето на нов асфалт  ќе бидат зафатени и атмосферските води од коловозот, кои беа причина за оштетување на асфалтот.

Во тек се подготвителни работи во рамките на кои се врши расчистување на теренот и формирање на нови канали за одведување на атмосферските води, како и изградба на цевкасти бетонски пропусти.

Со рехабилитацијата на овој фрекфентен патен правец значително ќе се подобри безбедноста во сообраќајот во овој дел од Општината, и ќе се овозможи побрза и побезбедна комуникација. Зголемувањето на безбедноста на учесниците во сообраќајот е еден од приоритетите во работењето на општина Илинден, поради што континуирано се инвестира во изградба, реконструкција, рехабилитација и санација на локални улици и патишта, како и во изградба и реконструкција на  пешачки и велосипедски патеки.

Со инвестирањето во локалната патна инфраструктура се дава голем придонес во рамномерниот развој и подобрувањето на квалитетот на живеење во сите 12 населени места. 

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

Континуирано инвестираме во подобар и поквалитетен живот за сите во општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013