Prijavi problem

Првачињата од Општина Илинден станаа членови на Детската организација

Published on: 07.10.2017 - 17:37

Првачињата од основните училишта во Општина Илинден со давање на свечена заклетва станаа членови на Детската организација. Во нивна чест поголемите другарчиња приредија пригодна културно-уметничка програма, што се реализираше во рамките на одбележувањето на „Детската недела“.

Околу 200 првачиња од основните училишта во Општина Илинден, „Гоце Делчев“, „Браќа Миладиновци“ и „Ристо Крле“ се запознаа со Детската организација, нејзиното значење, детските права и одговорностите кон училиштето.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

Свечено одбележан Денот на општина Илинден "Илинден 2-ри Август“
ilinden.gov.mk © 2013