Prijavi problem

Известување за одбележување на патрониот празник на Општината "Илинден 2-ри Август“

Published on: 25.07.2017 - 13:22

На ден 27.07.2017 година (четврток) со почеток во 20:00 часот, во амфитеатарот на Домот на култура „Илинден“ во населба Илинден, под мотото "Со Илинден традицијата продолжува“, на свечен начин ќе биде одбележан патрониот празник на Општина Илинден "Илинден 2-ри Август“ и националниот празник на македонскиот народ.

Одбележувањето на Денот на Општината ќе биде збогатено со настап на реномираните македонски музичари: Драган Даутовски, Скопски дувачки квинтет на Васил Атанасов и Пламенка Трајковска секстет, кои ќе се претстават со повеќе инструментални композиции во кои преовладуваат традиционални изворни фолклорни ноти...

По повод патрониот празник во галеријата на Домот на култура „Илинден“ ќе биде поставена изложбата „Убава е Македонија“, на академскиот сликар Новица Трајковски.

Ќе ни претставува особено задоволство ако и Вие со Вашето присуство го збогатите овој настан и сите заедно да го прославиме националниот празник на македонскиот народ и патрониот празник на  Општина Илинден.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

ЛИТЕРАТУРНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ИЛИНДЕН 2018“
ilinden.gov.mk © 2013