Prijavi problem

Се одржа традиционалниот натпревар во „Брзо пиење на кригла точено пиво“

Published on: 23.07.2017 - 11:13

На спортските терени во Марино, во рамките на неофицијалниот дел од Спортскиот викенд „Илинден 2017 се одржа традиционалниот натпревар во „Брзо пиење на кригла точено пиво“. На натпреварот организиран во соработка со Скопска Пивара учествуваа десетмина  „пивопијци“, кои беа гласно бодрени од многубројната публика.

Најдобар на натпреварот беше Бобан Јосифов кој во финалето го „натпи“ Дејан Митревски.

Овој натпревар што се оржува трета година по ред, иако во неофицијалниот дел, поради големиот интерес и забавата што им ја нуди на граѓаните стана неизбежен декор на Спортскиот викенд „Ние навиваме за Македонија“, што се одржува по повод  одбележувањето на Денот на Општина Илинден „Илинден 2-ри Август“ и националниот празник на македонскиот народ.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

ЛИТЕРАТУРНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ИЛИНДЕН 2018“
ilinden.gov.mk © 2013