Prijavi problem

Асфалтирање на локалниот пат на влезот во н.м. Миладиновци во должина од 1.000 метри

Published on: 15.11.2011 - 17:01

Општина Илинден, согласно предвидената динамика, продолжува со санација и реконструкција на локалните улици и патишта. Во тек е санација на локалниот пат на влезот во населено место Миладиновци, при што со нов асфалт се покриваат 1.000 метри од овој пат.

По асфалтирањето на овој локален пат што е со широчина од шест метри, ќе следува обележување на коловозот со хоризонтална сообраќајна сигнализација.

Со асфалтирањето на овој исклучително фрекфентен локален пат значително се подобрува безбедноста во сообраќајот во овој дел од Општината, со што се овозможува побрза и побезбедна комуникација.

Средствата за реализација на овој проект се обезбедени од Буџетот на Oпштина Илинден. 

 

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013