Prijavi problem

Средба со писателките Кристина Николовска и Лилјана Пандева

Published on: 21.04.2017 - 08:39

Во Домот на култура „Илинден“, во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, поклониците на пишаниот збор имаа можност за средба со писателките Кристина Николовска и Лилјана Пандева.

Кристина Николовска е добитничка на наградата „Димитар Митрев“ за книгата со книжевни критики „Светлинска“, а Лилјана Пандева на наградата „Стале Попов“ за риоманот „Доилката“, награди доделени од Друштвото на писателите на Македонија.

Ова беше повод за разговор со нив што го водеа Александра Јурукова и Иван Антоновски, а на кој присутните имаа можност да се запознаат со самите автори и нивното творештво.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

ИНВЕСТИЦИСКИТЕ ПАТИШТА ВОДАТ КОН ОПШТИНА ИЛИНДЕН
ilinden.gov.mk © 2013