Prijavi problem

Домаќинствата се приклучуваат на фекалната канализација во населба Илинден

Published on: 09.11.2015 - 14:06

Во Општина Илинден во тек е приклучување на домаќинствата и јавните установи на новоизградениот сегмент 7 од фекалната канализација за прифаќање, третман и одведување на отпадните води во населба Илинден. Со изградбата на овој сегмент од фекалната канализација со пречистителна станица, со капацитет од 1250 еквивалент/жители и канализациски систем во должина од 3.200 метри се прифаќаат отпадните води од околу 330 домаќинства од оваа населба.

Вкупната вредност на овој проект изнесува 30 милиони денари, средства обезбедени од буџетот на Општина Илинден.

Гадоначалникот Жика Стојановски, со цел да се запознае на самото место како течат завршните активности од изградбата на канализациониот систем во населба Илинден, беше во обиколка на пречистителната станица, изградените препумпни уреди, а присуствуваше и на поврзувањето на детската градинка и средното општинско стручно училиште на системот.

Со изградбата на сегментот во Илинден, заедно со досега предадените во употреба два сегмента во населените места Марино и Кадино, опфатени се 1.000 домаќинства, односно 4.000 жители.

Изградбата на фекалната канализација со пречистителни станици останува еден од приоритетните капитални проекти на Општина Илинден од областа на комуналната инфраструктура, со кој се овозможува заштита на животната средина и се придонесува за поквалитетен живот на граѓаните. 

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

Инвестициските патишта водат кон општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013