Prijavi problem

Настани

01.10.2009 |

ПОСТАВЕН КАМЕН ТЕМЕЛНИК НА ЈАВНИ ТОАЛЕТИ И ПАРКИНГ ПРОСТОР ЗА ТЕШКИ ТОВАРНИ ВОЗИЛА

 Со поставување на камен темелникот, отпочнаа градежните активности за изградба на јавни тоалети и паркинг простор за тешки товари возила во општина Илинден.

30.09.2009 |

СВЕЧЕНО ОТВОРЕНО НОВОТО ИГРАЛИШТЕ ВО МАРИНО

 На ден 25. септември 2009 година свечено се пушти во употреба новото помошно фудбалско игралиште во н.м. Марино.

28.09.2009 |

Остварена работна средба со претставници на Светска Банка

 Градоначалникот на општина Илинден г-дин.Жика Стојановски имаше работна средба со претставници на Светската Банка предводени од Раководителот на програмата за подобрување на општинските услуги г-ѓа Кристин Фалерт Кесидес Водечки економист на Светска Банка.

02.09.2009 |

НОВИ ПРОЗОРЦИ ВО ОСНОВНОТО УЧИЛИШТЕ "БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ"

Општина Илинден во насока на обезбедување на квалитетни услови за следење и подигање на
нормите,вредностите и стандардите во образованието и образовниот процес во соработка со
УСАИД/ПЕП започнаа со реализација на проектот за реконструкција на Основното училиште
"Браќа Миладиновци" во н.м Миладиновци.

02.09.2009 |

Информација за Покровителство на турнир во мал фудбал

Под покровителство на Градоначалникот на Општина Илинден г-дин. Жика Стојановски,
се одржa турнир во мал фудбал  во населеното место Мршевци.

01.09.2009 |

ОДБЕЛЕЖАН ПРВИОТ УЧИЛИШЕН ДЕH ВО ОПШТИНА ИЛИНДЕН

По повод стартот на новата учебна година 2009/2010 и првиот училишен ден на сите првачиња, Градоначалникот на Општина Илинден Жика Стојановски на ден 01.09.2009 година ги посети  трите основните  училишта О.У. „Гоце Делчев“,О.У. „Ристо Крле“ и О.У. „Браќа Миладиновци“.

25.08.2009 |

ПОСЕТА НА ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ПРЕД НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

Како дел од децентарализираните надлежности на локалната самоуправа
во образованието како и во пресрет на новата учебна година,
Градоначалникот на Општина Илинден г-дин. Жика Стојановски ги
посети основните училишта Гоце Делчев во н.Илинден и Ристо Крле во н.м Кадино.

04.08.2009 |

Одбележан денот на Општината „Илинден“

На ден 30. јули општината ја одбележа својата 13-та годишнина!

 

28.07.2009 |

Програма, Ден на Општината „Илинден“

Програма, Ден на Општината „Илинден“

27.07.2009 |

ПОКАНА! Ден на Општината „Илинден“ 2-ри Август!

По повод Денот на Општина Илинден „Илинден“ - 2-ри август, тардиционално по четврти пат, општината ќе го прослави своето успешно функционирање како посебна единица на локалната самоуправа под мотото: со ,,Илинден,, традицијата продолжува.
 

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

Заврши литературната манифестација Илинден 2019
ilinden.gov.mk © 2013