Prijavi problem

Настани

26.05.2009 |

АКЦИЈА ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НА ОБОДНИОТ ЗАШТИТЕН КАНАЛ

Општина Илинден со цел да обезбеди проточни и функционални одводни канали, продолжува со акцијата на расчистување на одводните отворени канали.

18.05.2009 |

ОДРЖАНА 10-та ЈУБИЛЕЈНА МЕЃУНАРОДНА ЛИТЕРАТУРНА МАНИФЕСТАЦИЈА ИЛИНДЕН – 2009

Општина Илинден по јубилеен десети пат годинава ги организираше Меѓународните Литературни средби “Илинден – 2009” кои се одржуваа од 14 до 16 мај 2009 година...

29.04.2009 |

ДОБИЕНА НАГРАДА ОД ПРОЕКТОТ НА ЕУ - ОПШТИНСКИ НАГРАДИ 2008

Општина Илинден со својот Проект “Локален Економски Развој на Општина Илинден” доби награда “Општински награди-2008” финансирана од страна на Европската Унија раководена од Делегацијата на Европската Комисија во Р.Македонија...

10.04.2009 |

Велигденска Акција - Подари книга за Велигденско јајце

По  повод  големиот  христијански  празник Воскресение Христово-Велигден, Општина Илинден традиционално по трет пат, годинава на ден 16.04.2009 година (четврток) во период од   09,00 до 14,00 часот организира...

28.03.2009 |

Одбележување на Денот на шегата први Април

По повод Денот на шегата При Април Општина Илинден организира забава под маски за учениците од Прво до Четврто одделение од Основните училишта „Гоце Делчев“ од н.Илинден, „Ристо Крле“ од...

25.03.2009 |

ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА ПРВАТА ДЕТСКА ГРАДИНКА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Во Општина Илинден свечено беше во употреба првата детска градинка од страна на Потпретседателот на Владата на Р.Македонија г-дин.Зоран Ставревски, Градоначалникот на Општина Илинден г-дин.Жика Стојановски како и...

26.02.2009 |

Активности - Резултати 2005 до 2008 година

Извештајот за работењето на Општина Илинден "Активности - Резултати 2005 до 2008 година" ќе биде дистрибуиран до сите домаќинства во Општина Илинден...

25.02.2009 |

Крводарителска акција нa 27.02.2009

Во организација на Општина Илинден и Општинската организација на Црвен крст-Гази Баба, на ден 27.02.2009 година ќе се одржува акција за доброволно дарување крв.

27.01.2009 |

Изработка на Уметнички столб од Културно едукативниот центар ИЛИНДЕН

Со цел да се помогне во подигнување на квалитетот на образовниот процес и да се придонесе младата популација да се здобие со нови образовни и културни вредности, Општинскиот Културен едукативен центар Илинден...

14.01.2009 |

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ФРЛАЊЕ НА КРСТ ВО ОПШТИНА ИЛИНДЕН

Општина Илинден по повод претстојниот празник Богојавление (Водици) во соработка со Свештените лица од цркавата Св. ,,Константин и Елена” во населба Илинден ќе организира фрлање на крстот во езерото во хотелот Бест Вестерн - Белви...

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013