Prijavi problem

Reply to comment

Published on: 05.06.2019 - 18:57

Со наслов „Бесконечност“, во Домот на култура „Илинден“ отворена е ликовна изложба на Анка Колева- Анче. За содржината на изложбата, како и за творештвото на авторката пригоден збор одржа Љубен Пауновски.

На изложбата која ќе биде отворена до 12 јуни, љубителите на уметноста можат да видат 31 дело направени во техника масло на платно.

Анка Колева-Анче е дипломирана професорка по историја, поетеса, но и самоука сликарка. Досега има реализирано повеќе самостојни и групни изложби. Повеќепати учествувала на ликовната колонија во Струга, автор е на стихозбирката „Поток бои“ и е учесник на голем број хуманитарни манифестации.

Reply

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013