Prijavi problem

Reply to comment

Published on: 05.02.2019 - 20:59

Во организација на Општина Илинден,  Фудбалската федерација на Македонија, Федерација на училишен спорт и училишниот спортски клуб „Брамил“ од ООУ „Браќа Миладиновци, во спортската сала „Гоце Делчев“ почнаа Зимските рекреартивни игри во фудбал за зона Исток – „Илинден 2019“.

На игрите учествуваат учениците од одделенска настава од 2, 3, 4 и 5 одделение  од основните училишта од Општина Илинден - ООУ "Браќа Миладиновци", ООУ "Ристо Крле" и ООУ "Гоце Делчев", како и  ООУ "Кочо Рацин"  Општина Петровец. 

На зимските рекреативни игри во фудбал што се дел од проектот на ФФМ-Фудбал во училиштата и ќе траат два дена, ќе бидат реалзирани игри за анимирање и увежбување на фудбалските вештини, како и зонски натпревари меѓу основните училишта.

 

 

Reply

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You may use [swf file="song.mp3"] to display Flash files inline

More information about formatting options

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Find Us On...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Теми во фокусот на вниманието

Видео

„Најдобриот работник“ во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013